Fată bătută şi obligată să se prostitueze de fiul femeii care o luase în plasament. Cine mai făcea parte din reţea

Fată bătută şi obligată să se prostitueze de fiul femeii care o luase în plasament. Cine mai făcea parte din reţea

Foto: arhivă Adevărul

O adolescentă de 15 ani a fost ameninţată şi bătută ca să se prostitueze de fiul femeii care o luase în plasament. Deşi are un copil cu aceasta, lăsând-o însărcinată când avea doar 17 ani, bărbatul a ameninţat-o cu moartea pentru că din cauza ei riscă să fie închis.

Ştiri pe aceeaşi temă

DIICOT Brăila a trimis în judecată cinci persoane, respectiv pe Ionel Pitulice (30 de ani), recidivist, Ionela Pitulice, zisă “Nela”, 35 ani (sora lui Ionel), Dragoş Cezar Zamfir, stomatolog brăilean (35 de ani), Mario Daniel Mocănaşu, zis “Pârnaie”, (22 de ani), şi Corneliu Valeriu Iconaru (22 ani) pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit procurorilor, Mario Daniel Mocănaşu a racolat o minoră de 16 ani, pe care mama sa o luase în plasament şi a forţat-o să se prostitueze. Tânărul a obţinut peste 90.000 de lei doar din exploatarea copilei, clienţii fiind racolaţi prin anunţuri pe un site cunoscut.

Mario Daniel Mocănaşu a cunoscut-o pe minora T.C.M. în decembrie 2015, copila de 15 ani aflându-se atunci la Centrul de plasament “Mica Sirenă” din Brăila. Mama sa, Doiniţa Mocănaşu, a decis să o ia în plasament pe adolescentă, aceasta fiindu-i încredinţată de către Autoritatea Tutelară pentru a o creşte şi a o educa.

“În luna septembrie 2016, T. C. M. a început o relaţie cu Mocănaşu Mario Daniel şi, întrucât Mocănaşu Doiniţa nu agrea această situaţie, cei doi s-au mutat de la domiciliul martorei la locuinţa unui prieten, V. Costel, împreună cu care Mocănaşu lucra în domeniul construcţiilor. În urma verificărilor efectuate de poliţie, a rezultat faptul că minora T.C.M. se ocupa cu practicarea prostituţiei în baza unor anunţuri publicate pe site-ul Publi24, la secţiunea Matrimoniale-Escorte”, au stabilit procurorii DIICOT.

Audiată de poliţişti, copila le-a povestit că Mario Daniel Mocănaşu i-a propus să se prostitueze când se afla în plasament la mama acestuia.

“În iarna anului 2016, în timp ce minora se afla în plasament la mama inculpatului, acesta i-a propus să practice prostituţia pentru a contribui cu bani la cheltuielile gospodăreşti şi a lansat, în acest sens, anunţuri pe un site de publicitate. Ulterior, s-au mutat împreună într-un apartament din cartierul Obor, unde minora a practicat prostituţia împreună cu alte tinere, obţinând aproximativ 1.200 lei zilnic, pe care îi dădea lui Mocănaşu, acesta asigurându-i, în schimb, cheltuielile pentru mâncare şi haine”, se menţionează în rechizitoriu.

Adolescenta a fost obligată să îşi vândă trupul în diverse locaţii din Galaţi şi Brăila. Dacă nu îi convenea câţi bani scotea într-o zi sau îi ieşea din cuvânt, Mario Daniel Mocănaşu o bătea şi o insulta.

Stomatolog reprofilat pe proxenetism

Pentru a proba suspiciunile pe care le aveau privind exploatarea adolescentei date în plasament, în vara lui 2017, Tribunalul Brăila a aprobat supravegherea tehnică a persoanelor bănuite de implicarea în acest caz. A ieşit la iveală astfel o întreagă reţea de proxeneţi şi traficanţi de carne vie.

Unul dintre capii grupării era Ionel Pitulice, un recidivist liberat condiţionat în 2018, care coordona activitatea de prostituţie.Anchetatorii au stabilit că acesta a racolat o adolescentă de 17 ani, T.G.L., pe care ulterior a forţat-o să se prostitueze. Din reţea făcea parte şi sora lui Ionel, Ionela Pitulice, zisă “Nela”, care practica, de asemenea, prostituţia, dar le coordona şi supraveghea pe tinerele şi adolescentele care erau forţate să se prostitueze.

Surpriza pentru anchetatori a venit după ce au aflat că din gruparea de proxeneţi făcea parte şi Dragoş Cezar Zamfir, stomatolog din Brăila, care ar fi racolat o  tânără, P. Violeta Cristina, zisă “Temerau”, pe care ulterior a explotat-o sexual. Medicul asigura totodată transportul fetelor care se prostituau la locuinţele clienţilor sau la Botoşani, unde acestea erau solicitate, şi le supraveghea.

Corneliu Valeriu Iconaru este a patra persoană intrată în colimatorul anchetatorilor după ce s-a stabilit că a avut relaţii cu două tinere, pe care a încercat să se le determine să practice prostituţia. Ulterior, el s-a ocupat de transportul fetelor către locuinţele clienţilor.

Are un copil cu traficantul de carne vie şi practică în continuare prostituţia

Pe 12 iunie 2019, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii la locuinţele proxeneţilor din localitatea Vultureni şi din Brăila, ridicând mai multe telefoane mobile, laptop-uri, carduri, formulare de transfer monetar, cartele SIM şi bani. În urma percheziţiilor informatice, anchetatorii au descoperit numeroase fotografii cu tinere şi minore în ipostaze provocatoare, care erau folosite pe diverse site-uri pentru racolarea clienţilor.

Minora dată în plasament mamei lui Mario Daniel Mocănaşu a recunoscut ulterior că are un copil cu acesta, rămânând însărcinată când avea 17 ani. T.C.M. le-a dezvăluit poliţiştilor că a fost bătută în mai multe rânduri de Mocănaşu pentru a se prostitua. Deşi judecătorii le-au interzis să mai comunice, cel puţin pe perioada procesului penal, Mario Daniel Mocănaşu a ignorat interdicţia şi a sunat-o de mai multe ori pe copilă, ameninţând-o chiar cu moartea pentru că riscă să ajungă la închisoare din cauza ei.

Chiar dacă acum nu mai este forţată să se prostitueze, T.C.M. practică în coninuare cea mai veche meserie din lume, iar într-una dintre convorbirile telefonice pe care le-a avut cu Mocănaşu l-a acuzat că a profitat de naivitatea şi lipsa ei de experienţă de viaţă pentru a o exploata sexual. Procurorii DIICOT au pus sechestru pe 344.150 de lei, bani obţinuţi din prostituţie şi care vor fi confiscaţi în folosul statului dacă Ionel Pitulice, Dragoş Cezar Zamfir, Mario Daniel Mocănaşu şi Corneliu Valeriu Iconaru vor fi găsiţi vinovaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările