Unitate Mobilă de Terapie Intensivă inutilizabilă în scenariul roşu. Plouă prin acoperiş

Unitate Mobilă de Terapie Intensivă inutilizabilă în scenariul roşu. Plouă prin acoperiş

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache

În unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Botoşani plouă din nou. Practic, aproape la fiecare ploaie serioasă apa se infiltrează prin acoperiş, probleme de acest gen fiind constate şi anul trecut dar şi la începutul acestui an. Situaţia este gravă având în vedere că Botoşaniul este în scenariul roşu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unitatatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost adusă la Botoşani prin intermediul ISU în luna noiembrie a anului trecut tocmai pentru a suplimenta locurile de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean ”Mavromati” supraglomerată la aceea dată de cazuri COVID-19.  Practic, unitatea mobilă este amplasată pe o semiremorcă de TIR şi este dotată cu toată aparatura necesară dar şi cu paturi pentru pacienţii care au nevoie de îngrijire şi oxigen. 

 Cu unitatea mobilă au început însă să apară probleme la o lună de la amplasarea sa în curtea Spitalului Judeţean. Mai precis, la ploile abundente, apa se inflitrează prin acoperiş şi efectiv plouă în salonul din interior. 

La începutul acestui an, a venit inclusiv o echipă din Turcia pentru a rezolva problema. Cu toate acestea, săptămâna aceasta, ploaia a tras din nou pe dreapta unitatea de terapie mobilă de la Botoşani. Practic, plouă prin acoperiş. Situaţia este gravă având în vedere că pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean mai era doar un pat liber iar oraşul a intrat în scenariul roşu cu o incidenţă a infectărilor de peste 3 la mie. Autorităţile s-au întâlnit astăzi pentru a găsi o soluţie pentru punerea în funcţiune a Unităţii de Terapie Mobilă. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările