Ce probleme grave pot afecta persoanele care dorm mai puţin de 8 ore pe noapte

Ce probleme grave pot afecta persoanele care dorm mai puţin
de 8 ore pe noapte

Ce probleme grave pot afecta persoanele care dorm mai puţin de 8 ore

Atacul de cord şi problemele de memorie sunt doar câteva din problemele de sănătate ce pot apărea în cazul persoanelor care dorm mai puţin de 8 ore. Specialiştii avertizează că prea mult somn sau lipsa acestuia pot dăuna grav sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi cei care doresc să urmeze un stil de viaţă sănătos ştiu că trebuie să doarmă nu mai puţin de 8 ore pe noapte pentru a susţine echilibrul organismului. Prea mult somn, dar şi lipsa acestuia pot dăuna sănătăţii. 
 
Bright Side.me a realizat lista celor mai comune probleme care pot apărea în cazul persoanelor care dorm prea puţin:

Probleme de greutate

Diferite studii arată că perioadele scurte sau prea lungi de somn sunt legate de apariţia diabetului şi a obezităţii. Lipsa somnului poate sta în spatele multor probleme de sănătate, specialiştii avertizând că nici prea multe ore de somn nu sunt benefice organismului.

Depresie

Persoanele care suferă de tulburări depresive suferă şi de tulburări de somn. Este un ciclu vicios deoarece inclusiv prea mult somn cauzează oboseală.

Probleme de inimă

Lipsa somnului măreşte riscul apariţiei unui atac de cord cu 34%. Studiile demonstrează că există o legătură strânsă între orele de somn necorespunzătoare şi bolile cardiace.

Migrene

Lipsa somnului provoacă dureri de cap. Odihna necorespunzătoare afectează neurotransmiţătorii din creier şi nivelul de serotonină.

Probleme de memorie

Potrivit unui studiu, somnul necorespunzător afectează activitatea creierului. Mai mult, trezirile pe timpul nopţii afectează funcţiile cognitive ale creierului, capacitatea de a ne concentra şi amintirea unor detalii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările