Care sunt mâncărurile preferate ale şefilor de stat

Care sunt mâncărurile
preferate ale şefilor de stat

Preşedintele american mănâncă hot dog fără ketchup

Barack Obama nu ar da niciodată un hot dog pe o delicatesă, iar preferinţele culinare ale Reginei Elisabeta a Marii Britanii nu sunt nici ele sofisticate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă v-aţi întrebat vreodată ce mănâncă cei mai puternici oameni din lume, aflaţi că majoritatea preferă mâncărurile simple, deşi frecventează uneori restaurantele de lux.

Site-ul Mirror.co.uk a publicat recent o listă a „răsfăţurilor“ culinare preferate de şefii de stat.

Barack Obama

Deşi a fost deseori fotografiat în restaurante de lux din Washington, preşedintele american mănâncă foarte des got dog. „Să nu pui niciodată ketchup pe hot dog“, îl sfătuia Obama pe Michael Bell, primarul oraşului Toledo, în timp ce serveau masa împreună, în cadrul unei vizite oficiale. Preşedintele american a fost surprins de mai multe ori mâncând cu poftă câte un hot dog.

Alimentul pe care nu-l suportă Obama este sfecla roşie. În grădina de legume de la Casa Albă, Michelle Obama nu a plantat sfeclă tocmai din acest motiv.

Regina Elisabeta

Regina Marii Britanie nu se atinge de fructe de mare. În cadrul unei vizite de stat în Irlanda, în 2011, una dintre cerinţele alimentare a fost excluderea fructelor de mare din toate meniurile. „Răsfăţul“ culinar al Majestăţii Sale este foaret banal: sandvişuri cu gem, unt şi pâine albă, potrivit fostului bucătar al Casei Regale britanice, Darren McGrady. Prăjitura preferată a Reginei Elisabeta conţine miere şi frişcă.

 

Kim Jong-un

Liderul nord-coreean este atât de înnebunit după brânza Emmentaler, încât a trimis un grup de specialişti în ingineria produselor alimentare în oraşul francez Besancon pentru a studia la National Dairy Industry College. Kim Jong-un a vrut ca ei să înveţe să facă delicioasa brânză care este, de fapt, elveţiană.

Papa Francisc

În vreme ce predecesorul său, papa Benedict, savura adesea paste fettuccine cu creveţi, dovlecel şi şofran, Papa Francisc preferă mâncărurile mult mai simple. Înainte de a fi numit papă, el îşi gătea sngur mâncarea, iar acum nu a renunţat la tradiţia iezuită de a mânca preparate simple. Din când în când, Papa Francisc se „răsfaţă“ cu bagna cauda, un fel de mâncare ce conţine morcovi, ţelină şi anghinare prăjite, cu un sos cald de usturoi şi ulei de măsline.

Vladimir Putin

Preşedintele rus se teme atât de mult să nu fie otrăvit, încât a angajat un degustător profesionit pentru a se asigura că mâncarea sa este sigură. Informaţia a fost dezvăluită în urma reuniunii din această săptămână, de la Londra, a Clubului Chefs des Chefs. Membrii acestuia pregătesc mesele unor lideri mondiali, inclusiv şefi de state.

„Răsfăţul“ culinar al lui Vladimir Putin este îngheţata cu fistic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările