Ura stârnită de Vladimir Putin ajunge şi la familie: fiica lui a plecat din Olanda, după ce un primar a cerut deportarea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin, într-o vizită în Cuba. FOTO Picture Alliance/DPA
Vladimir Putin, într-o vizită în Cuba. FOTO Picture Alliance/DPA

Fiica lui Vladimir Putin a locuit în Olanda în ultimul an. Recent, acest lucru s-a aflat şi primarul oraşului în care acestea avea un apartament a cerut deportarea ei. Şi-a cerut scuze pentru aceste declaraţii, dar Maria Putin n-a aşteptat să vadă reacţii mai bune. Aceasta a părăsit Olanda, conform presei britanice.

Primarul oraşului olandez Hilversum a cerut deportarea fiicei lui Vladimir Putin. Maria Putin, în vârstă de 29 de ani, locuia încă de anul trecut la Haga, alături de partenerul ei olandez. Acesta se numeşte Jorrit Faasen, are 34 de ani şi cei doi aveau un apartament într-o zonă de lux a capitalei Olandei. Motivul pentru care Pieter Broertjes a cerut deportarea, deşi a revenit asupra declaraţiilor, este suportul pe care Putin l-a oferit separatiştilor din estul Ucrainei, care au doborât zborul Malaysia Airlines MH17.

Mirror informează că Maria şi Jorrit au plecat din Olanda şi cel mai probabil s-au retras pentru o vreme în Rusia, unde pot fi mai bine protejaţi de Putin. Unul dintre locuitorii complexului în care şi aceasta avea apartament a spus că n-a mai văzut-o încă de când avionul a fost doborât. „S-a mutat în urmă cu un an, dar a fost o prezenţă destul de discretă. Odată ce s-a aflat cine este, s-au cam stârnit valurile. Şi acum s-a întâmplat asta. E clar că nu se face vinovată de acţiunile tatălui său, dar nu vrem în zonă oameni care protestează“, a spus unul dintre vecinii săi.

Cât priveşte declaraţia primarului, el a spus că la acel moment poate a fost neinspirată, dar bazată pe un sentiment că nimic nu se face în sensul pedepsirii celor vinovaţi. „Am putea s-o deportăm pe fiica lui Putin, ea locuieşte în Olanda. Apoi, am putea discuta la un cu totul alt nivel“, a spus acesta. Planul acesta, se pare, n-a fost pus în aplicare, dar Marea Britanie cere Uniunii Europene să impună sancţiuni pe sectoarele militare, de energie şi financiare ale Rusiei.

Vladimir Putin şi fiica sa Maria (stânga)

maria putin

Maria Putin locuia la peste 20 de kilometri de aeroportul de unde a decolat cursa MH17. Printre cele 298 de victime ale acesteia, se numără 193 de olandezi. „Maria Putin ar putea să nu aibă legătură cu asta. Totuşi, tatăl ei este foarte puternic şi cred că ar fi putut să trimită forţe militare ruse la locul prăbuşirii pentru a păzi trupurile victimelor în ultimele zile. Totuşi, a decis să nu o facă", a declarat tatăl unei adolescente olandeze decedate în urma tragediei aviatice.

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/afl-mai-multe-despre-vladimir-putin" target="_blank">View the story "Află mai multe despre Vladimir Putin" on Storify</a>]

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri