28 aprilie: S-a născut Teodor Corban, actorul cunoscut pentru rolul din filmul „Aferim” VIDEO

0
Publicat:

La 28 aprilie 1974 s-a născut actrița Penelope Cruz, iar în 1981 s-a născut actrița Jessica Alba. În aceeași zi, dar în 2009, a murit interpreta de muzică populară Valeria Peter Predescu. 

Teodor Corban
Teodor Corban s-a născut la 28 aprilie 1957. Foto: Eduard Enea (Arhivă)

28 aprilie 1957: S-a născut actorul Teodor Corban

Teodor Corban
Teodor Corban a murit la 17 ianuarie 2023. Foto: TVR (Arhivă)

În anul 1985, Teodor Corban a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Între 1985-1988 a jucat pe scena Teatrului „V.I. Popa” din Bârlad, ulterior a activat la Teatrul Dramatic din Constanța. 

Din anul 1989 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri" din Iași. 

Din filmografia sa amintim: „Călătorie la oraș”, „California Dreamin' (Nesfârşit)”, „De azi înainte”, „O vară foarte instabilă”, „Aferim!”, „Dublu”, „Urma” și „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”. 

Actorul Teodor Corban a murit la 17 ianuarie 2023, la București. 

28 aprilie 1974: S-a născut actrița Penelope Cruz

Penelope Cruz
Penelope Cruz s-a născut la 28 aprilie 1974. Foto: Arhivă

Penelope Cruz a studiat baletul la Conservatorul Național din Spania. Filmele „Live Flesh”, „All About My Mother”, „Volver” și „Pain&Glory” i-au oferit ocazia de a lucra cu regizorul spaniol Pedro Almodovar.

În anul 2009 a fost recompensată cu Premiul Oscar pentru rolul său din „Vicky Cristina Barcelona”. Din anul 2010 actrița este căsătorită cu actorul Javier Bardem. 

Din filmografia sa amintim: „Vanilla Sky”, „Sahara”, „Bandidas”, „Volver”, „Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi”, „Zoolander 2”, „Pain & Glory” și „The 355”. 

28 aprilie 1981: S-a născut actrița Jessica Alba 

Jessica Alba
Jessica Alba s-a născut la 28 aprilie 1981. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Jessica Alba a apărut la vârsta de 13 ani în filmul „Camp Nowhere” și în serialul „The Secret World of Alex Mack”. Ulterior, șase ani mai târziu, aceasta a devenit cunoscută pentru rolul său din serialul „Dark Angel”. 

Din filmografia sa amintim: „Honey”, „Fantastic Four”, „Sin City”, „Into the Blue”, „Awake”, „Sin City: A Dame to Kill For” și „El Camino Christmas”. 

28 aprilie 1996: Masacrul de la Port Arthur, Tasmania 

Masacrul de la Port Arthur a avut loc la 28 aprilie 1996, în urmă cu 27 de ani, unde 35 de persoane au fost ucise și alte 23 rănite. Atacatorul, Martin Bryant, a fost condamnat la închisoare pe viață. 

Incidentele armate sunt rare în Australia, ţară cu una din cele mai stricte legislaţii în privinţa armelor de foc. Armele automate şi semiautomate sunt interzise după acest eveniment tragic. 

28 aprilie 2004: CBS prezenta imagini cu prizonieri irakieni torturați de militarii americani la închisoarea Abu Ghraib 

Televiziunea americană CBS a prezentat imagini cu deținuți irakieni abuzați și torturați de militarii americani în închisoarea Abu Ghraib. Administrația americană de la acea vreme a susținut că abuzurile săvârșite la Abu Ghraib au fost întâmplări izolate.  

Ulterior, 17 militari și ofițeri au fost scoși din serviciu. 

2009: A murit interpreta de muzică populară Valeria Peter Predescu   

Născută la 24 octombrie 1947, Valeria Peter Predescu s-a căsătorit la vârsta de 15 ani. În anul 1972 a început să cânte.  

Un an mai târziu, Valeria Peter Predescu a realizat înregistrări la Radiodifuziunea Română cu orchestra Radio. Ulterior, a participat la Concursul „Florea din Grădină”, câștigând și obținând maximum de puncte.  

Istoria zilei



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite