Verchere, OMV Petrom, despre proiectul Neptun Deep: Veniturile statului ar fi de 20 de miliarde de euro

0
Publicat:

CEO Petrom, Christina Verchere, a declarat joi că veniturile estimate ale statului român din dezvoltarea proiectului Neptun Deep ar fi de 20 de miliarde de euro.

Platformă marină de extragere a gazelor naturale
Veniturile estimate ale statului român din exploatarea Neptun Deep ar fi de 20 de miliarde de euro

”Veniturile estimate ale statului român ar fi de 20 de miliarde de euro. Neptun Deep este un pas foarte important pentru strategia noastră 2030, care îşi propune să sprijine tranziţia energetică a României şi a regiunii. Strategia noastră se bazează pe contarea pe gazul naţional şi regional, ca un pilon al stabilităţii şi putem spune că Neptun Deep va juca un rol fundamental în a sprijini securitatea energetică a României şi securitatea aprovizionării”,a spus ea.

Potrivit acesteia, ”prin capacitatea de a-şi produce propriile gaze naturale, România va putea să îşi reducă importurile şi să devină un jucător foarte important pe această piaţă”.

”2027 este anul în care aşteptăm primele cantităţi de gaze şi în timp România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană. Proiectul va dura aproximativ două decenii iar veniturile aduse la bugetul de stat vor sprijini dezvoltarea societăţii”, a arătat Verchere.

CEO-ul Petrom a mai afirmat că ”Neptun Deep este un proiect strategic şi pentru ei şi pentru România”. ”Este o provocare la care noi şi partenerii noştri, Romgaz, suntem gata să răspundem. Avem experienţă în calitate de operatori în ape de mare adâncime şi mică adâncime şi ne unim forţele cu furnizorii de cea mai bună calitate din întreaga lume. Împreună cu Romgaz vom investi până la 4 miliarde de euro pentru ca Neptun Deep să fie un succes. Neptun Deep va conta pe cea mai bună infrastructură, tehnologiile cele mai moderne care protejează mediul şi aduc siguranţă în operaţiuni”, a arătat ea.

OMV Petrom și Romgaz au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep, au informat miercuri cele două companii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite