Un mare producător auto face concedieri din cauza condițiilor de piață

0
Publicat:

Un gigant din domeniul auto a anunțat joi că va face concedieri, din cauza condițiilor de piață privind creșterea producției de mașini electrice, scrie Reuters.

Fabrică de mașini robotizată
Un gigant din domeniul auto a anunțat joi că va face concedieri

Constructorul auto german Volkswagen AG a decis să reducă efectivele la uzina de la Zwickau, unde produce automobile electrice, şi să ajusteze programul de muncă din cauza "condiţiilor de pe piaţă", a anunţat joi un purtător de cuvânt al celui mai mare producător european de automobile, transmite Reuters.

Volkswagen a precizat că nu va mai prelungi contractele de muncă pe durată determinată pentru 269 de angajaţi de la Zwickau, contracte care urmează să expire în viitorul apropiat. În consecinţă, compania se aşteaptă că va fi nevoită să ajusteze orarul de muncă la această uzină amplasată în apropiere de graniţa cu Cehia.

"Volkswagen este în continuare convins în proporţie de 100% de traiectoria spre electromobilitate... Cu toate acestea, în lumina actualelor condiţii de pe piaţă, nu mai putem prelungi 269 de contracte care vor expira în curând după o durată de 12 luni", a informat purtătorul de cuvânt.

Aproximativ 10.700 de angajaţi lucrează la uzina de la Zwickau, unde sunt produse şase modele de vehicule electrice pentru trei din mărcile din portofoliul Volkswagen Group, inclusiv modelele ID.3, ID.4 şi ID.5

În 2018, Volkswagen a anunţat că va investi 1,2 miliarde de euro pentru a converti uzina de la Zwickau pentru producţia de automobile electrice şi de asemenea în ultimii ani a angajat peste 3.000 de lucrători, majoritatea cu contract de muncă pe durată determinată, pentru a răspunde la aşteptata cerere de mașini electrice. Însă, în prezent, Volkswagen se confruntă cu o competiţie crescută din partea producătorului american Tesla şi a numeroşi producători chinezi de automobile electrice, precum şi cu reducerea cererii de vehicule electrice pe piaţa europeană, din cauza inflaţiei ridicate şi a diminuării subvenţiilor guvernamentale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite