Umbrărescu a câștigat licitația pentru a treia secțiune a autostrăzii Unirii. Cât va costa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade a fost desemnată câştigătoare a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ cu preţul de 1,56 miliarde de lei, fără TVA, a anunţat miercuri directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

UMB a câștigat contractul pentru construcția lotului Leghin - Târgu Neamț, Foto: Facebook
UMB a câștigat contractul pentru construcția lotului Leghin - Târgu Neamț, Foto: Facebook

Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările, finanţate prin PNRR, în termen de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare şi 24 de luni perioada de execuţie a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secţiuni (Leghin-Târgu Neamţ) care face parte din A8 (Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi- Ungheni).

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire", a precizat directorul general al companiei de drumuri pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis: „A fost desemnat astăzi câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureș- Târgu Neamț (Leghin - Târgu Neamț). Pentru finalizarea celor 29,91 km ai acestei secțiuni a A8 (Autostrada Unirii) constructorul român desemnat are la dispoziție 30 de luni (6 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor) și suma de 1,56 de miliarde de (fără TVA) asigurați prin PNRR. Contractul va putea fi semnat după 10 zile dacă nu vor fi depuse contestații.”

În aprilie, Sorin Grindeanu anunșa că au fost depuse șase oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii trei (Leghin – Târgu Neamț) a Autostrăzii A8.

Firmele care au depus oferte pentru construcția acestei secțiuni:

1. Asocierea Danlin XXL SRL - Intertranscom Impex SRL (România);

2. Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL (România);

3. Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS (Turcia);

4. Mapa Insaat VE Ticaret Anonim Sirketi (Turcia);

5. Nurol Insaat VE Ticaret AS (Turcia);

6. Tekfen İnşaat VE Tesisat AŞ (Turcia).

Traseul Autostrăzii Târgu Mureș –Târgu Neamț continuă traseul Autostrăzii Turda – Târgu Mureș (A3), în zona localității Gheorghe Doja, facilitând traficul auto pe direcția Vest-Est, între Transilvania și Moldova. Autostrada A8, cunoscută și ca Autostrada Unirii, este cuprinsă în Master Planul General de Transport al României.

Autostrada „Unirii” A8 are aproape 320 km de la Târgu Mureș (intersecția cu A3) și până la Iași și Ungheni, la granița cu Republica Moldova. Tronsoanele de la Târgu Mureș și până la Miercurea Nirajului (cca 25 km) și de la Leghin la Târgu Neamț și până la Moțca/DN2 (circa 30 km) sunt prinse pe finanțare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite