Tata Group va deveni primul producător indian de telefoane iPhone după ce a preluat afacerile Wistron

0
Publicat:

Tata Group ar urma să devină primul producător indian de telefoane mobile iPhone, după ce au preluat uzina din India a producătorului taiwanez de electronice Wistron Corp.

logo Apple pe ecranul telefonului
Tata Group, primul producător indian de telefoane iPhone Foto: Shutterstock

Consiliul director de la Wistron a aprobat vânzarea subsidiarei Wistron InfoComm Manufacturing (India) Private Ltd. către grupul Tata pentru 125 milioane de dolari, a confirmat producătorul taiwanez într-un comunicat de presă difuzat vineri. Subsidiara respectivă are o uzină care asamblează telefoane iPhone în apropiere de Bengaluru, sudul Indiei.

O companie din cadrul conglomeratului Tata va începe să producă telefoane iPhone pentru piaţa din India şi pieţele globale, a informat şi ministrul adjunct al Tehnologiei Informaţiei din India, Rajeev Chandrasekhar într-o postare pe platforma de social media X.

Grupul american Apple intenţionează să facă din India următorul său motor de creştere, în condiţiile în care este interesat să mute o parte din operaţiunile de producţie realizate în prezent în China. Apple a început să producă telefoane iPhone în India împreună cu partenerul Wistron în anul 2017, după care a extins operaţiunile prin intermediul acordurilor cu alte firme care produc telefoane pe bază de contract, inclusiv Foxconn şi Pegatron Corp.

Acordul încheiat de Tata, un conglomerat cu activităţi în diferit domenii, este un nou pas în strategia Indiei de a crea producători locali capabili să conteste dominaţia Chinei în sectorul electronicelor. Tata a făcut şi alţi paşi pentru a-şi creşte afacerile cu Apple. În ultimele luni, Tata a crescut angajările la uzina sa de la Hosur, în apropiere de Bengaluru, unde produce componente pentru telefoane iPhone şi de asemenea a anunţat că va deschide 100 de magazine Apple într-o ţară cu 1,4 miliarde de locuitori.

Tata Group produce orice de la sare şi până la oţel şi automobile Jaguar, iar India gestionează o companie aeriană şi un lanţ de cafenele Starbucks. Subsidiara Tata Consultancy Services Ltd. este cea mai mare companie de IT outsourcing din Asia şi una din cele mai valoroase companii din India după capitalizarea de piaţă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite