CEO-ul Apple câștigă 41 milioane de dolari din cea mai mare vânzare de acțiuni din ultimii doi ani

0
Publicat:

Directorul general al Apple, Tim Cook, a obținut 41,5 milioane de dolari după impozitare, în urma celei mai mari vânzări de acțiuni din ultimii doi ani, se arată într-un document de înregistrare a valorilor mobiliare din SUA.

Tim Cook, directorul general al Apple
CEO-ul Apple câștigă 41 milioane de dolari din cea mai mare vânzare de acțiuni Foto: Gettyimages

Cook a vândut 511.000 de acțiuni, care valorau aproximativ 87,8 milioane de dolari înainte de a lua în calcul taxele, potrivit documentului depus marți. El a obținut 355 de milioane de dolari dintr-o vânzare de acțiuni în august 2021.

Șeful Apple deține aproximativ 3,3 milioane de acțiuni, evaluate la circa 565 milioane de dolari, în urma vânzării, se arată în dosar.

Acțiunile companiei au scăzut cu 13% de la maximul record de 198,23 dolari din iulie, în condițiile în care investitorii se tem de o revenire mai lentă decât se așteptau a cererii de smartphone-uri.

Apple și-a lansat luna trecută noua gamă de iPhone 15, fără a crește prețurile, o mișcare despre care unii observatori din industrie au spus că a fost un răspuns la o scădere globală a smartphone-urilor.

Acțiunile companiei cu sediul în Cupertino, California, au scăzut cu 0,6% la tranzacționare înainte de clopoțel.

Analiștii de la KeyBanc au retrogradat miercuri acțiunile de la „supraponderare” la „sector-weight”, de la „supraponderare”, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că creșterea vânzărilor în Statele Unite - cel mai mare segment geografic al Apple - ar putea încetini din nou în trimestrul al patrulea.

Casa de brokeraj a menționat că este probabil ca mai puțini utilizatori de telefoane din Statele Unite să își modernizeze dispozitivele, deoarece se confruntă cu o inflație ridicată.

Un raport al firmei de cercetare Canalys a arătat că livrările de smartphone-uri din America de Nord ar urma să scadă cu 12% în 2023.

Tim Cook a fost în centrul atenției și la mijlocul lunii iulie, când un judecător american a respins încercarea Apple de a respinge un proces colectiv care îl acuza pe directorul general Tim Cook de fraudarea acționarilor prin ascunderea scăderii cererii de iPhone-uri în China.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite