Românii care comandă mâncare pe internet plătesc tot mai des online cu cardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O comparaţie pe baza datelor venite de la magazinele care au vândut de Black Friday arată că vânzările online le-au depăşit pe cele din comerţul tradiţional FOTO

Plata online câştigă teren şi în cazul comenzilor de mâncare lansate pe internet, arată datele furnizate de platforma foodpanda România.

Potrivit acestor date numărul celor care plătesc online a crescut pe primele două luni cu 10 % faţă de perioada similară a anaului trecut, iar una din zece comenzi este plătită de pe telefonul mobil, arată News.ro, care citează date foodpanda.

Aproape două treimi dintre comenzile zilnice de mâncare la nivel naţional sunt realizate din aplicaţia mobilă, procentajul urmând să ajungă la circa 70% până la finele anului.

„În ianuarie-februarie, din totalul comenzilor plasate pe platforma foodpanda.ro la nivel naţional, circa 17% au fost achitate online, cifra fiind în creştere faţă de media pe 2015, când ponderea plăţilor online cu cardul era de 15%. Ne aşteptăm ca acest procent să se menţină sau chiar să ajungă la 20% anul acesta“, a declarat într-un comunicat Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România, citat de News.ro.

Doar bucureştenii plasează comenzi de mâncare de pe desktop cu o valoare mai mare decât cea înregistrată pe aplicaţie, plătind 65 lei în medie, în timp ce valoarea comenzilor de pe smartphone-uri sau tablete ajunge la 55 lei.

La polul opus se află timişorenii, care achită cu circa 30% mai mult pentru mâncarea comandată din aplicaţie decât pentru cea de pe desktop.

De asemenea, cei din Iaşi şi Cluj plătesc cu 23%, respectiv 15% în plus pentru comenzile plasate din aplicaţie decât pentru cele de pe PC-uri sau laptopuri.

Cele mai folosite dispozitive mobile pentru comenzile de mâncare sunt cele cu sistem de operare Android (cu o pondere de 26,5% din totalul plăţilor), urmate de iOS(18,41%) şi Windows (0,66%), mai notează News.ro.

Platforma online de comenzi de mâncare foodpanda.ro colaborează cu peste 500 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Ploieşti, Oradea, Galaţi, Craiova, Sibiu şi Buzău.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite