Pasajul Olteniței: au fost făcute primele teste pentru verificarea iluminatului public

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioşteanu a publicat noi imagini de pe pasajul Olteniţei - Popești Leordeni, precizând că a avut loc testarea sistemului de iluminat public.

Imagini spectaculoase surprinse cu drona, în timpul primelor teste de verificare a iluminatului public pe pasajul Olteniţei - Popești Leordeni. Aseară a avut loc testarea sistemului de iluminat public la Pasajul Olteniței - Popești-Leordeni, moment în care s-au aprins și testat toți cei 165 stâlpi instalați pe toate zonele pasajului și 256 lămpi aferente.”, a transmis oficialul, vineri seara pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat a reamintit că acest sistem de iluminat public este unul inteligent, care își reglează intensitatea în funcție de trafic, printr-un sistem de telegestiune, reducând astfel consumul de energie electrică.

Sistemul de iluminat public este dotat cu:

- telegestiune, care permite reglarea intensității luminii în funcție de trafic

- lămpi LED, cu o putere de 90 watt pe giratoriul suspendat, 82 watt pe Centura București și 62 watt pe DN4

Pasajul va fi deschis circulației spre finalul acestei luni, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Pasajul va fi deschis circulației spre finalul acestei luni, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu

Sursa citată a precizat că, atât vineri seara cât și sâmbătă seara, vor fi restricții de circulație pe Centura București.

„În vederea finalizării ultimelor lucrări necesare pentru darea în trafic a pasajului, în noaptea aceasta, între orele 22:00 - 05:00, dar și mâine seară, 20 mai, între același interval orar, vor fi restricții de circulație dinspre Centura București pe DN4, sensul de mers spre București, pentru așternerea asfaltului. Astfel, puteți folosi următoarele rute de acces: DNCB – Str. Leordeni – DN4 – București; DNCB – Șos. Berceni – București”, a mai scris Ionel Scrioștenu.

Potrivit acestuia, data la care cel mai mare pasaj de pe Centura Capitalei va fi dat în trafic este 27 mai.

În urmă cu câteva zile, oficialul din Transporturi anunța că odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței - Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4.

Mai mult, continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței - Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov.”, a precizat secretarul de stat.

Este vorba de proiectul pentru modernizarea DN4 (Șoseaua Olteniței) la patru benzi, pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București, pentru care a fost semnat Acordul de Parteneriat zilele trecute între CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni.

Sunt prevăzute următoarele:

- lărgirea la două benzi pe sens

- intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei

- intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza

- sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1

- amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi

- canalizare pluvială

- rețele de utilități subterane

Valoarea proiectului este de aproximativ 100 milioane lei, finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor prin fonduri europene.”, a mai arătat Ionel Scrioșteanu.

Pasajul Olteniţei este al treilea din cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite