Asociaţia Pro Infrastructura: Pasajul Olteniţei, gata în două săptămâni! Lucrările sunt pe ultima sută de metri

0
Publicat:

Asociaţia Pro Infrastructura a anunţat duminică finalizarea pasajului Olteniţei, în două săptămâni. Nu același lucru este valabil și pentru cel de la Berceni (intersecţia DNCB-DJ401/Şos. Berceni). Nu va fi terminat în această lună din cauza bâlbelor tehnice făcute de constructori. 

Pasajul Olteniței va fi gata în 2 săptămâni FOTO Facebook Asociația Pro Infrastructură
Pasajul Olteniței va fi gata în 2 săptămâni FOTO Facebook Asociația Pro Infrastructură

Pasajul Olteniţei, gata în două săptămâni. (..) Pasajul, care de fapt este o reconfigurare majoră a intersecţiei dintre DNCB şi DN4 la ieşire din Popeşti-Leordeni, se află pe ultima sută de metri. Antreprenorul (Itinera) poate fi gata cu deschiderea circulaţiei în perioada 20-25 aprilie, cel mai târziu până la aglomeraţia de 1 Mai!”, a anunțat Asociația pe pagina de socializare. 

Din păcate, vecinul de la Berceni (intersecţia DNCB-DJ401/Şos. Berceni) nu va fi terminat luna asta ca urmare a bâlbelor tehnice făcute de constructori (Trameco-Erbaşu). Totuşi, nici acolo nu mai este mult: dacă nu mai apar surprize neplăcute, putem scăpa şi de calvarul acestei zone până (cel târziu) la finalul lunii iunie”, a precizat Asociaţia Pro Infrastructura. 

Împreună, cele două giraţii suspendate rezolvă mare parte din conflictele de trafic din zonă, prin dublarea DNCB pe 4 kilometri între DJ401 şi DN4 şi prin conectarea mult mai bună a celor două radiale la centură, se menţionează în postare. 

După ce va fi gata şi Autostrada A0 între DN6 şi DN4, perfect fezabil până în decembrie 2023, ocolirea Capitalei prin sud va primi un balon de oxigen după mult prea mulţi ani de chin, înjurături şi accidente”, mai arată Asociaţia. 

Trafic fără cozi la Drajna, din mai 2023

Pasajul de la Drajna (Călărași), împreună cu drumurile de legătură, va fi dat în trafic în luna mai 2023, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Potrivit sursei citate, amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022. În prezent, stadiul proiectului de infrastructură rutieră a ajuns la 80,5%.

„Sezonul estival va începe fără cozi în trafic la Drajna. Pasajul de la Drajna, împreună cu drumurile de legătură, va fi dat în trafic în luna mai, înainte de termenul contractat”, a anunțat secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, pe Facebook.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite