Asfalt pe inelul central al Pasajului Berceni. Când ar putea fi deschis circulației

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu a publicat noi imagini de pe șantierul pasajului Berceni.

Oficialul a efectuat săptîmâna aceasta o vizită pe șantierul de la Pasajul Berceni, unde stadiul lucrărilor este următorul:

- A fost finalizată montarea hidroizolației pe zona inelului central;

- A fost finalizată așternerea celui de-al doilea strat de asfalt în zona inelului central pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, rampa de coborâre spre Jilava, rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni;

- A fost finalizată execuția stratului de formă pe rampa de urcare dinspre Jilava;

- A fost finalizată așternerea ultimului strat de asfalt pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București și pe rampa de coborâre spre Jilava;

- Se așterne ultimul strat de asfalt pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București.

Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei, Foto: Arhivă Adevărul
Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit sursei citate, se execută și lucrări de amenajare a trotuarelor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, se vopsesc cu protecție anticorozivă suprafețele aferente rampei de coborâre spre Jilava și inelului central și se execută lucrări de instalare a gurilor de scurgere pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni, precum și lucrări de descărcare a apelor pluviale de la gurile de scurgere.

Totodată, se montează elemente la pasarela pietonală peste Centură București din zona Remat, precum și scările de acces pietonal la inelul central.

Continuă execuția lucrări de iluminat public. Se execută lucrări de excavație la girația București. Se execută lucrări de semnalizare verticală rutieră; Se execută lucrări de modernizare a trecerii la nivel cu linia ferată industrială REMAT București Sud, iar săptămâna viitoare se va devia traficul pentru execuția ultimei etape; Se execută lucrări de armare și cofrare la grinda de trotuar aferentă rampei de urcare dinspre Jilava”, a mai transmis secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Conform acestuia, continuă și lucrările la aducțiunea de apă cu diametrul de 400mm, care va alimenta comuna Berceni, executate de Apanova.

Când ar putea fi deschis circulației

Termenul pe care l-am solicitat pentru darea în trafic a acestui pasaj este 15 iunie 2023.”, a precizat oficialul din Transporturi.

Pasajul Berceni este al treilea din cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022).

Lucrările la pasajul Berceni trebuiau să fie gata anul trecut, însă, din ianuarie, a început demolarea unei rampe a giratoriului suspendat.

În februarie, Ionel Irinel Scrioşteanu preciza că termenul de dare în trafic a pasajului Berceni este aprilie 2023.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite