Pasajul Berceni: Se efectuează testele de încercare a suprastructurii, anunță autoritățile

0
Publicat:

Testele necesare pentru darea în trafic a pasajului Berceni continuă, a anunțat, luni, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu.

Sunt prezent pe șantierul Pasajului Berceni, unde se efectuează, în acest moment, testele de încercare a suprastructurii pasajului, reprezintând o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii prin încercare.”, a transmis, oficialul, luni după-amiază, pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, încercarea pasajului se desfășoară în două etape, după cum urmează:

Încercare statică - se realizează prin intermediul unui număr de patru vehicule de mare tonaj poziționate pe inelul central, cu o greutate variabilă cuprinsă între 19,5 tone și 32,5 tone fiecare. Scopul acestui test constă în aprecierea stării de viabilitate, care se analizează sub următoarele aspecte: Rezistența și stabilitatea structurii; Comportarea elastică; Concordanța cu prevederile de calcul aferente proiectului.

Pasajul Berceni va fi dat în trafic în cateva zile, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Pasajul Berceni va fi dat în trafic în cateva zile, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu

Încercare dinamică, care se realizează prin intermediul unui vehicul aflat în mișcare pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate.

Ținem foarte mult ca aceste teste de încercare a suprastructurii pasajului să se efectueze cu maximă rigurozitate, având în vedere importanța strategică a acestor obiective.

Continuă lucrările necesare dării în trafic a pasajului, iar săptămâna aceasta se va întruni comisia de recepție la terminarea lucrărilor, care va analiza documentele tehnice și va inspecta, din punct de vedere calitativ și cantitativ, lucrările efectuate.”, a mai precizat secretarul de stat.

Pasajul Berceni este al patrulea din cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022) și Olteniţei-Popești Leodeni care a fost deschis circulației sâmbătă, 27 mai.

În urmă cu puțin timp, Ionel Scrioșteanu anunța că data de dare în trafic a pasajului Berceni ar putea fi în săptămâna 19-25 iunie, cel mai probabil, pentru 24 iunie.

„Vor începe procedurile de pre-recepție și recepție a obiectivului, iar în funcție de durata testelor, verificărilor și încercărilor a lucrărilor efectuate, materialelor folosite, precum și a verificării documentelor tehnice din faza de execuție, se va stabili data de dare în trafic pentru săptămâna 19-25 iunie, cel mai probabil, pentru 24 iunie.”, preciza oficialul recent.

Deschiderea traficului va veni însă cu o întârziere de circa 10 luni față de termenul contractual inițial.

Giratoriu suspendat DNCB - Șos. Berceni + lărgire la patru benzi a centurii actuale

Lungime: giratoriul + 2,5 km

Cost: 30,5 mil euro

Constructor: Asocierea Trameco SA (Selina) - Vahostav SK AS - Construcții Erbașu SA - Grafic Tends SRL

Contract semnat: martie 2019

Termen de finalizare: 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție)

Lucrări începute în: august 2020

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite