Pasajul Berceni, la un pas de a fi deschis circulației

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu a publicat primele imagini cu iluminatul aprins pe Pasajul Berceni. Potrivit oficialului, săptămâna aceasta, la Pasajul Berceni a avut loc testarea sistemului de iluminat public, moment în care s-au aprins și testat toți cei 183 stâlpi instalați pe toate zonele pasajului și 267 lămpi aferente.

Primele imagini cu iluminatul aprins pe pasajul Berceni, surprinse cu drona. La Pasajul Berceni a avut loc testarea sistemului de iluminat public, moment în care s-au aprins și testat toți cei 183 stâlpi instalați pe toate zonele pasajului și 267 lămpi aferente. Reamintesc faptul că sistemul de iluminat public al pasajului Berceni este dotat cu: telegestiune, care permite reglarea intensității luminii în funcție de traffic; lămpi LED; reducerea fluxului luminos (diming) al aparatelor de iluminat LED; soft cu comandă la distanță preprogramat, care permite reducerea intensității luminii pe segmente de lămpi”, a explicat secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Pasajul Berceni ar putea fi deschis în câteva zile, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Pasajul Berceni ar putea fi deschis în câteva zile, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Pasajul Berceni este al patrulea din cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022) și Olteniţei-Popești Leodeni care a fost deschis circulației sâmbătă, 27 mai.

În urmă cu puțin timp, Ionel Scrioșteanu anunța că data de dare în trafic a pasajului Berceni ar putea fi în săptămâna 19-25 iunie, cel mai probabil, pentru 24 iunie.

Vor începe procedurile de pre-recepție și recepție a obiectivului, iar în funcție de durata testelor, verificărilor și încercărilor a lucrărilor efectuate, materialelor folosite, precum și a verificării documentelor tehnice din faza de execuție, se va stabili data de dare în trafic pentru săptămâna 19-25 iunie, cel mai probabil, pentru 24 iunie.”, preciza oficialul în urmă cu o săptămână.

Deschiderea traficului va veni însă cu o întârziere de circa 10 luni față de termenul contractual inițial.

Giratoriu suspendat DNCB - Șos. Berceni + lărgire la patru benzi a centurii actuale

Lungime: giratoriul + 2,5 km

Cost: 30,5 mil euro

Constructor: Asocierea Trameco SA (Selina) - Vahostav SK AS - Construcții Erbașu SA - Grafic Tends SRL

Contract semnat: martie 2019

Termen de finalizare: 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție)

Lucrări începute în: august 2020

Potrivit Hotnews.ro, soluția giratoriilor suspendate este aplicată pe Centura Capitalei pentru că aceasta este lipită de calea ferată de centură, astfel încât orice pasaj trebuie să rezolve direcțiile de trafic și peste calea ferată. Practic, giratoriile suspendate vor permite șoferilor să o ia în oricare direcție și să evite și calea ferată de centură (fără treceri la nivel), în timp ce Șoseaua de Centură va rămâne la sol și nu va mai avea în calea ei nicio intersecție cu conflict de trafic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite