Cel mai mare pasaj de pe Centura Capitalei a fost deschis circulației. Cum arată VIDEO

0
Publicat:

Pasajul Olteniţei-Popești Leodeni a fost deschis circulației sâmbătă, 27 mai, de la ora 10:00, a transmis printr-o postare publicată pe Facebook directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Pasajul Olteniței-Popești Leordeni
Pasajul Olteniței-Popești Leordeni are o lungime de 3,69 km. Foto Facebook/Cristian Pistol

Pasajul Oltenița este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei și are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domnești și Berceni (care au formă rotundă). 

Cu o lungime de 3,69 km acest pasaj, construit în zona localității Popești Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1) dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov)”, se arată în postarea publicată pe Facebook de directorul general al CNAIR. 

Conform acestuia, pasajul face legătura între București și Popești Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei. 

În scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni, proiect care va îmbunătăți și mai mult siguranța și confortul circulației rutiere din sudul Bucureștiului”, a mai precizat Cristian Pistol. 

Pasajul Olteniţei este al treilea din cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care a fost deschis circulaţiei, după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești, care a fost deschis circulației în luna noiembrie a anului 2022. 

Constructorul italian (Itinera SpA) a semnat contractul în anul 2019 și a avut la dispoziție 169,5 milioane de lei, fără TVA. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite