Oil Terminal începe selecția pentru un terminal de bitum în Portul Constanța

0
Publicat:

Compania Oil Terminal, aflată sub autoritatea tutelară a Ministerului Energiei a informat luni că va începe procedura de selecție pentru un nou terminal de bitum care se va situa în Portul Constanța.

Clădire Oil Terminal
Oil Terminal începe procedura de selecție pentru un terminal de bitum

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja susține că noile investiții realizate de compania sârbească Oil Terminal reprezintă o investiție strategică pentru România, dar și pentru viitorul efort de reconstrucție a Ucrainei”.

Printr-un comunicat remis astăzi Bursei de Valori București, compania OIL TERMINAL, aflată sub autoritatea tutelară a Ministerului Energiei, informează acționarii și investitorii că, pană la data limita de 20.10.2023, au fost depuse intenții pentru dezvoltarea unui terminal pentru bitum în Portul Constanța de către: Takida Terminal S.R.L.;  Euronova Energies S.A.;  Frial S.A.; OMV Petrom S.A.; Trafigura Pte Ltd și Vitaro Energy S.R.L..

În perioada următoare vor fi stabilite întâlniri cu fiecare dintre aceștia pentru a identifica cele mai potrivite soluții de constituire a parteneriatului de construire a unui terminal de bitum, ofertele ferme obținute ulterior urmând a fi supuse analizei Adunării Generale a Acționarilor”, se menționează în comunicatul remis astăzi Bursa de Valori București (BVB).

Avem confirmarea din partea pieței cu privire la oportunitatea dezvoltării unui terminal de bitum în Portul Constanța. Sunt 6 oferte, inclusiv din partea unor companii globale serioase. Va urma o procedură de selecție competitivă și transparentă, așa cum și-a asumat conducerea OIL Terminal. Răspundem unei nevoi din partea pieței interne, pentru care România acoperă mai puțin de un sfert din producția internă. În plus, este important să ne pregătim încă de pe acum, prin această investiție strategică, pentru efortul de reconstrucție a Ucrainei în anii ce vor veni”, spune în continuare ministrul Economiei, Sebastian Burduja.

Demersul Oil Terminal de a iniția selecția pentru un terminal de bitum în Portul Constanța evidențiază viziunea strategică a României de a se afirma ca un pilon major în industria bitumului la nivel regional. Această mișcare nu numai că va răspunde nevoilor crescânde ale pieței interne, dar va contribui și la eforturile semnificative de reconstrucție a Ucrainei. Ministerul Energiei subliniază prin această inițiativă angajamentul ferm al României de a-și maximiza potențialul și resursele, consolidând poziția țării ca lider energetic în această parte a Europei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite