Acţionarul de 94 de ani al Oil Terminal Constanţa convoacă AGA

0
0
Sediul Oil Terminal

Sebastian Valentin Dumitrescu, în vârstă de 94 de ani, acţionar minoritar al Oil Terminal Constanţa, a cerut convocarea adunării generale ordinare a acţionarilor în vederea alegerii membrilor Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulativ.

Acesta controlează 13,05% din capitalul social al operatorului terminalului petrolier la Marea Neagră.

”Societatea Oil Terminal informează acţionarii cu privire la faptul că Dumitrescu Sebastian Valentin, în calitate de acţionar al societăţii, cu o pondere de 13,05% din capitalul social, a solicitat convocarea adunării generale ordinare a acţionarilor în vederea alegerii membrilor Consiliului de Administraţie prin metoda votului cumulativ”, arată un comunicat emis marţi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Consiliul de Administraţie urmează să convoace Adunarea Generală  Ordinară a Acţionarilor, mai informează comunicatul.

Sebastian Valentin Dumitrescu este născut pe 20 ianuarie 1923.

De altfel, compania anunţa în luna iulie că Sebastian Valentin Dumitrescu a dat în judecată operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră.

”Societatea Oil Terminal informează acţionarii cu privire la faptul că în data de 19 iulie 2017 s-a primit la sediul societăţii o cerere de chemare în judecată formulată de către Dumitrescu Sebastian Valentin, acţionar al societăţii, prin care solicită: constatarea nulităţii absolute parţiale a art. 12 alin. 6 din Actul Constitutiv al Oil Terminal, constatarea nulităţii absolute integrale a hotărârii AGEA din 10 octombrie 2016 privind majorarea de capital al Oil Terminal”, a informat compania, în luna iulie.

Compania a înregistrat un profit net de 11,41 milioane lei în primul semestru al acestui an, în scădere cu 21% faţă de perioada similară a anului precedent, în timp ce veniturile din exploatare au ajuns la 76,82 milioane lei.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.

Compania Oil Terminal Constanţa (simbol bursier OIL) este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din acţiuni, şi are aproape 1.000 de angajaţi.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 96,1 milioane lei (20,89 milioane euro). 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri