Noua schemă de compensare a energiei produce riscuri la securitatea energetică, spun producătorii

0
Publicat:

Asociația Centrul Român al Energiei, prin membrii săi, companii din producție, transport și distribuție de energie, servicii energetice, își exprimă îngrijorarea privind efectele pe care ordonanța le va avea în întreaga piață de energie.

Companiile spun că OUG va produce disfunctionalități grave în piața de energie FOTO Shutterstock
Companiile spun că OUG va produce disfunctionalități grave în piața de energie FOTO Shutterstock

„Regretăm lipsa de comunicare și consultare autentică cu reprezentanții industriei energetice, atât mediul de afaceri cât și mediul asociativ. Estimăm că aplicarea ordonanței va produce disfunctionalități grave și ireversibile la nivelul pieței de energie și implicit riscuri privind securitatea energetică și a competitivității economice a României.

Nu în ultimul rând, observăm cu surprindere îndepărtarea de principiile și planurile enunțate de Comisia Europeană, privind direcțiile legislative ale pieței interne de energie (ex. Directiva 944/2019, Regulamentul 943/2019), setul de soluții cu privire la soluționarea prezentei crize energetice, și însăși principiile de bază ale funcționării mediului de afaceri”, a informat asociația.

Asociația Centrul Roman al Energiei, având membri pe întreg lanțul de valoare al sectorului energetic national, atât entități private cât și de stat, poate reprezenta o sursa credibila, echidistanta și competenta de dialog. Scopul unui dialog corect este identificarea problemelor concrete ale sectorului energetic și efectelor de cascada în economie.

Totodată, Centrul Român al Energiei își afirmă constant disponibilitatea de a se implica activ prin recomandări și elaborare de masuri generale și specifice pentru asigurarea securității energetice, a continuității cu alimentare cu energie la prețuri suportabile pentru consumatorii finali.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite