Contribuția de solidaritate lovește și în industria telecomunicațiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuția de solidaritate impusă firmelor prin modificările aduse Ordonanței 27 lovește și în industria de telecomunicații, surse din domeniu declarând că vor fi nevoite să plătească circa 400 de milioane de euro către stat.

Și industria de telecomunicații va plăti taxa de solidaritate
Și industria de telecomunicații va plăti taxa de solidaritate

„E o palmă dată industriilor vitale pentru populație, dar și pentru economia României, precum industria de telecomunicații, care folosește energie pentru "a ține în viață" echipamentele care permit românilor să folosească internetul și telefonia mobilă. "Ajutorul" oferit de Guvern înseamnă costuri suplimentare de peste 400 de milioane de euro doar pentru industria de telecomunicații, spun surse din piață”, au declarat surse avizate.

Experții susțin că în cele mai multe regiuni din România, industria de telecomunicații nu poate apela la surse verzi de energie pentru că echipamentele sunt în zone izolate, greu accesibile, unde este nevoie de surse de curent fără oscilații.

„Costuri suplimentare de peste 400 de milioane de euro sunt un antiexemplu de business și un semnal de alarmă, o dovadă că nicio companie private nu poate să respecte un plan de business pentru că nu există coerență legislativă, nu există predictibilitate și nici dialog cu industriile vitale. Surse din piață spun că cei 400 de milioane euro erau prevăzuți pentru investiții în echipamente noi, extinderea semnalului și internetului de mare viteză în zonele rurale.

Noile costurile suplimentare apărute peste noapte doar pentru curentul electric folosit pentru a ține România conectată la internet și telefonie fac neatractiva inclusiv viitoarea licitație 5g în contextual în care nu există nicio garanție că regulile applicate investitorilor private nu se schimbă, la propriu, peste noapte”, au precizat sursele citate.

Inclusiv Confederația Patronală Concordia, care reunește peste 2.000 de firme, critică faptul că Guvernul a adoptat un OUG care crește considerabil riscul că la iarnă să avem probleme grave și cu costuri prea mari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite