Noi pasaje rutiere vor fi construite pe Centura Capitalei. Unde vor fi amplasate

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu a reamintit, luni, că autoritățile responsabile lucrează la proiectarea lărgirii la patru benzi a Centurii București până la Autostrada Soarelui A2, dar și la trei noi pasaje rutiere în această zonă.

Pasajul Olteniței a fost dechis traficului luna trecută, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Pasajul Olteniței a fost dechis traficului luna trecută, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu

Acesta a mai anunțat, totodată, ridicarea restricțiilor de circulație pe Centura București, în zona pasajului Olteniței - Popești-Leordeni.

Ca urmare a finalizării lucrărilor conexe aferente Pasajului Olteniței - Popești-Leordeni, tocmai au fost ridicate restricțiile de circulație pe cei 3,6 km aferenți Centurii București în zona pasajului, aceasta fiind astfel prima secțiune a Centurii de Sud a Capitalei pe care se circulă pe patru benzi, câte două benzi pe sens. Mă bucur că pasajul este foarte eficient, iar traficul în această zonă este fluid și în parametri normali.”, a transmis, luni, oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

El a mai amintit faptul că luna trecută a fost dat în trafic Pasajul Olteniței - Popești-Leordeni, dată la care au început lucrările de desființare a trecerii cu calea ferată, precum și finalizarea celor conexe pasajului.

De asemenea, reamintesc și faptul că lucrăm deja la proiectarea lărgirii la patru benzi a Centurii București până la Autostrada Soarelui A2, dar și la trei noi pasaje rutiere în această zonă”, a precizat secretarul de stat.

Este vorba despre:

- pasaj rutier la a doua a ieșire din Popești-Leordeni (strada Leordeni) intersecție cu DNCB

- pasaj rutier la intersecția drumului județean dinspre localitatea Glina cu DNCB

- pasaj rutier la intersecția DNCB cu Splaiul Independenței

Pe de altă parte, Scrioșteanu a mai anunțat că a fost demarat un proiect de lărgire a DN4 la patru benzi, care presupune modernizarea DN4 (Șoseaua Olteniței) la patru benzi, pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București.

Acest pasaj a contribuit decisiv la fluidizarea traficului pe DN4 spre și dinspre București, eliminând total conflictul de trafic cu Centura Capitalei şi funcționând astfel fără niciun fel de blocaj.”, a menționat Scrioșteanu.

Duminică a fost deschis circulației Pasajul Berceni, acesta fiind cel de al patrulea de pe Centura Capitalei. De asemenea, Pasajul Olteniţei-Popești Leodeni a fost deschis circulației în data de 27 mai.

Acestea au fost deschise circulaţiei după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite