Pasajul Berceni s-a deschis circulației VIDEO

0
Publicat:

 Pasajul Berceni s-a deschis circulației, constructorul continuând să amenajeze zona de sub pasaj urmând să finalizeze lucrările cel mai târziu luna viitoare, a anunțat ministrul Transporturilor.

pasajul berceni foto fb jpg

„Constructorul va continua să amenajeze zona de sub pasaj și trebuie să finalizeze lucrările cel mai târziu luna viitoare. El va asigura și managementul de trafic.

După Pasajele Domnești și Olteniței, Pasajul Berceni va contribui la fluidizarea circulației din zona de sud a Municipiului București.

Este eliminat astfel încă un punct care provoca ambuteiaje, la intersectarea la nivel a Centurii Capitalei (între Popești Leordeni și Jilava) cu traseul Șoseaua Berceni (București) - Comuna Berceni (DJ401)”, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Deschiderea traficului s-a făcut cu o întârziere de circa 10 luni față de termenul contractual inițial. Lucrarea trebuia să fie gata anul trecut, însă, din ianuarie, a început demolarea unei rampe a giratoriului suspendat.

Meșterul Manole de Berceni: continuă demolările la pasajul Berceni de pe centura capitalei. Sorin Grindeanu a ratat deschiderea circulației din decembrie, va rata cu siguranță și noul termen din mai. După ce, în ianuarie, a început demolarea unei rampe a giratoriului suspendat de la Berceni, constructorul a făcut „schweitzer” pe porțiuni extinse și placa de beton a giratoriului. În actualul ritm de demolare a lucrărilor, este tot mai greu de crezut că șoferii vor scăpa în 2023 de traficul infernal de la Berceni. Peisajul este dezolant. Lucrarea trebuia să fie gata anul trecut, însă Sorin Grindeanu a lăsat de izbeliște acest proiect, a tolerat toate întârzierile și erorile de execuție, pe ideea că poate va reuși să împingă artificial finalizarea lucrărilor mai aproape de alegerile din 2024.”, a transmis Horațiu Cosma fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Pasajul Berceni este al patrulea din cele cinci aflate în construcţie pe Centura Capitalei care a fost deschis circulaţiei, după cele de la Mogoşoaia (deschis circulației pe 30 septembrie 2021) și Domnești (deschis circulației în noiembrie 2022) și Olteniţei-Popești Leodeni care a fost deschis circulației sâmbătă, 27 mai.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite