Cauza morții celor trei muncitori aflați în „tancheta“ răsturnată la cariera Jilț Sud

0
Publicat:

Cauza morţii celor trei muncitori decedaţi în accidentul petrecut marţi, 17 ianuarie, în perimetrul Carierei Jilţ Sud este asfixia, conform reprezentanţilor Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj.

Cei trei lucrători au murit asfixiați
Cei trei lucrători au murit asfixiați

Trupurile neînsuflețite au fost aduse încă din ziua accidentului la Serviciul de Medicină Legală Gor, potrivit Agerpres. În cursul zilei de miercuri, medicul şef legist a efectuat necropsiile, concluzia fiind că decesele au avut ca şi cauză asfixia.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 13,30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol.

Anchete de la ITM, Poliție și Corpul de Control

Trei șefi și directori de la CEO și-au dat demisia ori au fost înlocuiți din funcție. Corpul de Control al Ministerului Energiei a declanșat un control la Complexul Energetic Oltenia, compania de stat care se ocupă de exploatarea cărbunelui prin cariere de suprafață și producerea de energie electrică prin termocentrale 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite