Masa salarială din România  a ajuns la peste 51 de miliarde de lei în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masa salariala a crescut pe fondul majorarii salariului minim
Masa salariala a crescut pe fondul majorarii salariului minim

Masa salarială totală din România a ajuns anul trecut la valoarea de 51,7 miliarde de euro, în creştere cu circa 6% faţă de anul 2014, cu o pondere de 31,2% din PIB, potrivit datelor provizorii publicate de biroul de statistică al Comisiei Europene, Eurostat citate de Mediafax.

Faţă de 2014, masa salarială din România a crescut cu 2,9 miliarde de euro, pe fondul creşterilor succesive de salarii din sectorul bugetar, dar şi ca urmare a creşterii în mai multe tranşe a salariului minim.

„Anul trecut au fost vreo şapte tipuri de creştere a salariilor în sectorul bugetar, unele la începutul anului, unele începând cu luna octombrie şi altele din decembrie. În plus, s-au pierdut o serie de procese în favoarea angajaţilor şi cred că sumele primite eşalonat de angajaţii din sectorul bugetar intră tot în calculul masei salariale”, a spus pentru Mediafax, Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa.

Anul trecut, salariul minim a crescut de două ori, o dată cu 8,3%, până la 975 de lei brut pe lună în perioada ianuarie-iulie şi încă o dată cu 7,7% , până la 1.050 de lei brut pe lună.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite