Eurostat: România are cinci regiuni în care PIB-ul pe cap de locuitor este sub 50% din media UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe regiuni din România au un PIB pe cap de locuitor sub 50% din media UE FOTO: Adevărul
Mai multe regiuni din România au un PIB pe cap de locuitor sub 50% din media UE FOTO: Adevărul

Cea mai săracă regiune din UE este în Bulgaria, cea mai bogată în vestul Londrei, iar cinci zone din  România au PIB-ul pe cap de locuitor sub 50% din media Uniunii Europene.

În UE există 21 de regiuni în care PIB-ul pe cap de locuitor este sub 50% din media Uniunii Europene, câte cinci din România, Bulgaria şi Polonia, patru în Ungaria şi câte una în Grecia şi Franţa.

Regiunea Severozapaden din Bulgaria are cel mai mic PIB pe cap de locuitor de numai 30% din media UE şi este urmată de Mayottein France cu 31%, Iuzen Ţentralen  cu 32% şi Severen Ţentralen din Bulgaria şi regiunea Nord-Est din România, cu câte 34%.

Celelalte regiuni româneşti cu PIB pe cap de locuitor de până la 50% din media UE sunt Sud-Vest Oltenia (41%), Sud-Muntenia (43%), Nord-Vest (48%) şi Sud-Est (50%), transmite news.ro.

La nivelul UE, PIB-ul pe cap de locuitor variază de la 30% din media UE în Severozapaden, la 539% în cazul vestului Londrei.

După vestul Londrei, alte regiuni cu un nivel foarte ridicat al PIB-ului pe cap de locuitor sunt Ducatul Luxemburg (266%), Bruxelles (207%), Hamburg (206%), estul Londrei (204%) şi Bratislava (186%).

În total, numărul regiunilor din UE cu un PIB pe cap de locuitor de pesgte 50% din media europeană este de 21, dintre care cinci în Germania, câte trei în Olanda şi Marea Britanie, două în Austria şi câte una în Belgia, Cehia, Danemarca, Irlanda, Franţa, Slovacia şi Suedia, precum şi Luxemburg.

Eurostat precizează că în unele regiuni datele referitoare la PIB-ul pe cap de locuitor pot fi influenţate în mod semnificativ de navetişti, care pot ridica producţia la un nivel care nu poate fi atins doar de populaţia rezidentă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite