Marcel Boloș confirmă că nu se vor mai face rectificări bugetare în cursul acestui an

0
Publicat:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a confirmat luni că anul acesta nu se vor mai realiza rectificări bugetare, fapt ce reprezintă nu s-a mai întâmplat de la Revoluție până acum. Astfel, prin alocarea de bani de la Fondul de Rezervă Bugetară, oficialii au obținut controlul asupra deficitului bugetar.

Marcel Boloș
Marcel Boloș anunță situație în premieră de după Revoluție

Întrebat, la Alba Iulia, de către jurnalişti ce mecanism poate suplini faptul că nu se va face rectificarea bugetară, Marcel Boloş a răspuns că „deja se cunoaşte acest mecanism”, şi anume Fondul de rezervă bugetară.

„Este Fondul de rezervă bugetară. Încercăm ca prin acest mecanism, poate este pentru prima dată după Revoluţie când nu avem rectificări bugetare în cursul anului, prin intermediul Fondului de rezervă bugetară ţinem foarte bine sub control aceste cheltuieli. Sunt anumite cheltuieli care nu depind de noi, cum ar fi cheltuielile cu dobânda sau cheltuielile de compensare a energiei electrice sau aceste cheltuieli pe care nu le putem influenţa sub nicio formă, dar credeţi-mă că mecanismul acesta pe care l-am identificat cu Fondul de rezervă bugetară este pentru noi o modalitate prin care putem să avem control asupra ţintei de deficit bugetar”, a explicat ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş a subliniat că, în lipsa unui astfel de mecanism, ar arăta „destul de deteriorat” deficitul bugetar şi ţinta de sfârşit de an, care, a reamintit acesta, este, potrivit programului de convergenţă bugetară, la 4,4% din PIB.

Ministrul Finanţelor a vizitat în judeţul Alba cariera de la Roşia Poieni şi o fabrică din Alba Iulia. 

Anterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului susținea faptul că o rectificare bugetară va avea totuși loc în decursul acestui an, acest procest cel mai probabil urmând să aibă loc în luna noiembrie. „Rectificarea bugetară se va face, cel mai probabil... Întâi trebuie să se întâmple ceva, şi anume proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat săptămâna aceasta răspunderea în faţa Parlamentului trebuie să intre în vigoare după ce parcurge toţi paşii legali prevăzuţi şi după aceea se centralizează, evident, toate cererile de la ministere şi cred că, dacă m-aţi întrebat de calendar, cel mai probabil vorbim de luna noiembrie", a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finele lunii trecute.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite