Ligia Deca, despre rectificarea bugetară: Vom cere toate fondurile necesare pentru creșterea salariilor

0
Publicat:

Ministrul Educației susține că va cere la rectificarea bugetară toate fondurile necesare pentru creșterea salariilor profesorilor și toate sumele ce decurg din măsurile din Legile Educației. 

Ligia Deca, ministrul Educației FOTO: Mediafax
Ligia Deca, ministrul Educației FOTO: Mediafax

„Vom cere toate fondurile necesare pentru creșterea salariilor, așa cum a fost ea agreată după perioada grevei, prin  OUG. De asemenea, vom cere toate sumele ce decurg din măsurile din Legile educației care vor intra în aplicare din luna Septembrie, în așa fel încât tot ceea ce înseamnă funcționarea sistemului de învățământ să se desfășoare în bune condiții”, a transmis ministrul Educației într-o conferință de presă.

Ligia Deca a precizat că a avut mai multe discuții la Ministerul Finanțelor, punctând că „vom face toate demersurile necesare”.

„M-am angajat și mă angajez în continuare să lupt atât pentru o finanțare corespunzătoare cât și pentru salarii decente și motivante pentru cadrele didactic. Urmează să avem o adresă oficială către Ministerul Finanțelor, facem încă o serie de calcule, există zone unde, de exemplu, nu au existat estimări centralizate, dacă ne referim, de exemplu, la decontarea navetei cadrelor didactice care acum se regăsește în bugetul Ministerului Educației, până acum era la autoritățile publice locale”, a adăugat ministrul.

Ligia Deca a subliniat că în acest sens există un termen până la finalul acestei săptămâni pentru o adresă oficială venită din partea ministerului Finanțelor.

Ciucă va cere în Coaliție reducerea cheltuielilor ministerelor

Fostul premier Nicolae Ciucă, șeful PNL, a anunțat că va propune Coaliției mai multe măsuri de reducere a cheltuielilor, urmând ca acestea să vizeze bugetele din ministerele și instituțiile statului. 

„Voi propune, în cadrul coaliției, ca o astfel de acțiune de chizbuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor și instituțiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora. Banii alocați cheltuielilor în instituțiile statului vin de la cetățeni și de la companii. E nevoie, deci, de mai mult respect pentru contribuabili, precum și de un management substanțial îmbunătățit. PNL va depune, în următoarea perioadă, toate eforturile pentru îndeplinirea urgentă a acestor obiective”, a mai transmis Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite