Lucrări de modernizare la calea ferată pe raza SRCF București și Constanța. Se urmărește ridicarea restricțiilor de viteză

0
0

CFR Infrastructură anunță că vor fi investiți 55,6 milioane lei pentru lucrări de reparații linii, aparate de cale și instalații feroviare pe raza SRCF București și Constanța.

Lucrări FOTO CFR Infrastructură
Lucrări FOTO CFR Infrastructură

Pe raza celor două regionale din sudul țării, SRCF București și SRCF Constanța, sunt în derulare lucrări de reparații și întreținere la componentele infrastructurii și suprastructurii feroviare, lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație pe linii directe și din stații, prin ridicarea restricțiilor de viteză, optimizarea gradului de siguranță feroviară și rutieră, creșterea capacității de exploatare și evitarea introducerii de restricții de viteză, prin aducerea liniilor în parametrii proiectați.

Astfel, se vor executa reparații curente linii, întreținere instalaţii semnalizare, întreținere zonă carosabilă și de racordare la pasaje la nivel cu calea ferată, revopsire poduri metalice, consolidare pasaje inferioare, reparaţii cabluri şi reţele de cabluri instalaţii, înlocuire traverse de beton în linie curentă.

Astfel de lucrări se execută în stațiile Grivița, Giurgiu Oraș, București Obor - București Băneasa, Ciulnița - Slobozia Veche. 

De asemenea, lucrări vor fi și la Stația Lehliu, Stația Tulcea, stațiile Palas, Slobozia Veche, Andrășești, Căzănești și Sărățuica, Portul Constanța, Stația Agigea Nord.

Valoarea totală a lucrărilor este de 255.604.761,52 lei milioane lei, bani proveniți de la bugetul de stat și fonduri proprii.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite