Foto Gara din Constanța devine piață urbană. Cum va arăta locul tranzitat de zeci de mii de turiști în fiecare vară FOTO

0
Publicat:

Cu vaporașul pus de Radu Mazăre în față, Gara CFR Constanța este unul dintre simbolurile orașului de la mare. Acaparată de taximetriști care așteptă clienți, oameni fără adăpost sau murdărie, zona insalubră se va schimba la față.

Zona Gară CFR Constanța FOTO: google maps
Zona Gară CFR Constanța FOTO: google maps

Primăria Constanța, prin compania Confort Urban (societate ce aparține de Consiliul Local Constanța) lucrează la detaliile tehnice ale unui proiect ce privește modernizarea zonei Gării CFR. Valoarea investiției ar ajunge la 17 milioane de lei.  

„În acest moment suntem în faza de avizare a PUZ-ului (Planul Urbanistic Zonal n.red.) deoarece indicatorii urbanistici nu prevedeau funcțiunile pe care dorim să le realizăm acolo. Dacă PUZ-ul va fi aprobat anul acesta, spre mijlocul sau finalul anului următor pot să înceapă lucrările”, spune Stere Hira, directorul Confort Urban.

Macheta zonei urbane Gară Constanța FOTO: Confort Urban
Macheta zonei urbane Gară Constanța FOTO: Confort Urban

Concret, Primăria Constanța va construi aici o parcare supraetajată (cinci etaje) în care va fi permisă parcarea pe termen lung a autoturismelor, un pasaj subteran care să facă legătura cu parcul din fața gării, o parcare acoperită pentru zona de autogară și va amenaja noi străzi și platforme pietonale.

„Este poarta de intrare în oraș. Nu numai schimbarea la față era necesară, ci aducerea acelei zone la funcțiunile pe care trebuie să le aibă un punct nodal. Nu trebuie să ne ferim de cuvinte. Acolo nu există un cap de linie amenajat pentru transportul în comun, nu există o stație de taximetre amenajată cum ar trebui. Mai mult, există o parcare privată în zonă care trebuie expropriată”, adaugă directorul Confort Urban.

Macheta Pieței Publice gară Constanța FOTO: Confort Urban
Macheta Pieței Publice gară Constanța FOTO: Confort Urban

Proiectul prevede și crearea de facilități de încărcare pentru automobilele electrice, dar și porțiuni de spații verzi.

Piața publică va avea și o parcare etajată FOTO: Confort Urban
Piața publică va avea și o parcare etajată FOTO: Confort Urban

Și o nouă clădire administrativă se va construi în zona Gării CFR, în care vor funcționa birourile celor care se ocupă de transportul cu autocare al pasagerilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite