Grindeanu: Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa

0
0
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa, iar vineri CFR Marfă pregăteşte pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staţionate pe liniile de cale ferată.

„Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa! Astăzi, CFR Marfă pregăteşte pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staţionate pe liniile de cale ferată. Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră, iar infrastructura acestuia trebuie pusă la punct urgent! Ca urmare a conflictului din Ucraina fluxului de mărfuri transportate creşte constant şi în aceste condiţii este necesar să valorificăm inclusiv întregul potenţial feroviar al portului.”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.

Oficialul a mai anunţat că cei de la CFR SA şi personalul din direcţiile de specialitate ale Ministerului Transporturilor lucrează la un proiect de ordonanţă pentru operaţionalizarea activităţii de transport mărfuri în zona Portului Constanţa.

„Colegii de la CFR SA şi cei din direcţiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanţă, pentru operaţionalizare a activităţii de transport mărfuri din zona Portului Constanţa. Prin acest act normativ urmează să fie alocate de resurse finaciare pentru repararea şi întreţinerea elementelor reţelei feroviare din Portul Constanţa administrată de CFR-SA. Ordonanţa urmează să asigure şi cadrul necesar funcţionării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată şi a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanţa şi la infrastructura portuară”, a mai spus Grindeanu.

Miercuri, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a transmis că a avut o discuţie online cu ministrul Agriculturii din Ucraina, iar România va folosi toate capacităţile, feroviare, navale şi rutiere pentru a putea tranzita marfă dinspre şi spre Ucraina, informează News.ro.

„Noi vom folosi toate capacităţile, şi feroviare, şi navale şi rutiere pentru a putea tranzita marfă şi dinspre şi spre Ucraina, în aşa fel încât să profităm de contextul geopolitic şi strategic să ajutăm la evacuarea mărfii, exportul din Ucraina către ţările de destinaţie şi la aprovizionarea Ucrainei cu ceea ce ar trebui să importe pentru a paroviziona populaţia şi ce mai funcţionează din economie”, a explicat sursa citată.

Citeşte şi: Oficial din Trasporturi: Vom folosi toate capacităţile, feroviare, navale şi rutiere pentru a putea tranzita marfă dinspre şi spre Ucraina

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri