Hidroelectrica nu a mai trimis facturi din octombrie. Când o veți primi și cum puteți cere eșalonarea

0
Publicat:

Românii care au contracte de furnizare a energiei la Hidroelectrica nu au mai primit facturi din luna octombrie pentru consumul din iunie, compania anunțând când le va trimite din nou.

Peretele unei clădiri pe care scrie Hidroelectrica
Hidroelectrica va emite din nou facturile către clienți FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Hidroelectrica va trimite clienților săi facturile la începutul lunii februarie, conform reprezentanților companiei. Compania a implementat un nou sistem informatic de facturare, iar reprezentanții companiei lucrează inclusiv la o aplicație mobilă, astfel încât clienții să își trimită indexul și să facă plățile mai ușor.

„Facturile se transmit zilnic, sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit. În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative. Procesul de facturare a început de anul trecut – deja lucrurile se fac automatizat”, a declarat Bogdan Badea, președinte Hidroelectrica.

Reprezentanții Hidroelectrica au anunțat că după emiterea facturilor și aflarea sumelor de plată, clienții vor avea posibilitatea să achite plățile restante și în rate, însă trebuie să trimită o cerere.

Formular rate Hidroelectrica pentru client casnic

Formular rate Hidroelectrica pentru client business

Plata va putea fi eșalonată în cel mult 6 rate lunare de valori egale, iar în perioada eșalonării trebuie achitate facturile curente, împreună cu ratele eșalonate.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are cea mai mare creștere de pe piața de furnizare a energiei electrice în ultimul an. În acest moment este pe a patra poziție în topul furnizorilor la nivel național.

Listarea Hidroelectrica, printre cele mai așteptate evenimente în 2023

Listarea Hidroelectrica la BVB, temperarea sau chiar stoparea creșterii dobânzilor și accelerarea tranziției spre economia verde sunt principalele evenimente așteptate de investitori pentru anul 2023.

Listarea a până la 20% din acțiunile celei mai valoroase companii din România, Hidroelectrica, programată pentru anul viitor, va fi cel mai probabil nu doar evenimentul anului, ci al ultimului deceniu pentru piața de capital de la București. Suntem convinși că investitorii, atât de retail cât și instituționali, așteaptă cu mare interes acest IPO, pentru a cumpăra tocmai datorită oportunității și perspectivelor pe termen lung oferite de acest asset. Desigur, acest proces va fi influențat și de contextul macroeconomic, pentru care echipa noastră analizează două scenarii: pesimist-scenariu spre recesiune și prudent - optimist, de redresare economică”, a explicat Virgil Zahan, Directorul General al brokerului Goldring.

Scenariile macroeconomice posibile pentru 2023 au fost detaliate recent de Radu Cojoc, broker în cadrul Goldring, la evenimentul „Sunetul Banilor” dedicat investitorilor interesați de perspectivele economice ale anului viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite