Guvernul amână pentru săptămâna viitoare adoptarea pachetului de măsuri economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsurile vor fi analizate azi doar într-o primă lectură
Măsurile vor fi analizate azi doar într-o primă lectură

Pachetul de măsuri privind modificarea sistemului de penalităţi la plata datoriilor bugetare, limitarea comisioanelor interbancare, plafonarea plăţilor în numerar, introducerea caselor de marcat cu jurnal economic şi îmbunătăţirea procedurii de rambursare a TVA va fi adoptat săptămâna viitoare.

Premierul Victor Ponta a declarat că modificările vor fi discutate, miercuri, în primă lectură, în şedinţa de Guvern, dar ar urma să fie adoptate săptămâna viitoare.

"E vorba de modificarea sistemului de penalităţi, de limitarea comisioanelor interbancare, de planfonarea la plăţile în numerar, introducerea caselor de marcat cu jurnal economic şi îmbunătăţiri la rambursarea TVA", a precizat Ponta.

Plăţile şi comisioanele vor fi limitate

În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a pregătit un proiect de ordonanţă care prevede că plăţile în numerar pe care le pot efectua firmele între ele şi către persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, şi va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plăţi între persoanele fizice.

Guvernul va limita şi comisioanele interbancare pe care banca emitentă a cardului le percepe de la banca acceptatoare, prin ale cărei terminale se realizează plata la comerciant, la 0,2% pentru cardurile de debit şi 0,3% pentru cardurile de credit.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite