Grupul american Vice Media face restructurări: sute de angajați vor fi concediați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul american Vice Media a anunţat joi că nu va mai publica ştiri pe site-ul său emblematic şi că va suprima câteva sute de locuri de muncă, informează AFP.

foto logo Vice Media
Grupul american Vice Media face restructurări Foto Shutterstock

Adresându-se unui public tânăr şi cunoscut pentru conţinuturile sale îndrăzneţe despre actualitatea internaţională şi sectorul social, grupul Vice a fost una dintre stelele în ascensiune ale unei noi generaţii de companii media online înainte de a intra în faliment în luna mai 2023.

Bruce Dixon, directorul general al grupului, a anunţat o "reorientare strategică", care "este însoţită de necesitatea de a ne realinia resursele şi de a raţionaliza toate operaţiunile Vice", a precizat el într-o notă, ale cărei copii au fost publicate online de mai mulţi jurnalişti de la Vice.

"Din păcate, acest lucru înseamnă că ne vom reduce forţa de muncă şi vom desfiinţa câteva sute de locuri de muncă", se afirmă în acea notă.

Bruce Dixon a adăugat că "distribuirea conţinutului nostru digital, aşa cum o făceam înainte, nu mai este profitabilă".

Pe viitor, compania americană, care efectuează o tranziţie spre un model de agenţie de producţie, "va încerca să se asocieze cu companii media consacrate pentru a distribui conţinutul său digital, inclusiv ştiri, pe platformele acestora", a adăugat el.

Angajaţii afectaţi de disponibilizări vor fi informaţi la începutul săptămânii viitoare.

Este vorba despre o prăbuşire spectaculoasă pentru compania Vice, care a fost evaluată în 2017 la 5,7 miliarde de dolari, dar care a sfârşit prin a se declara în faliment în luna mai a anului trecut.

În luna noiembrie a anului trecut, site-ul media Vice România a fost închis. Acesta a funcționat de la finele anului 2010. 

În iunie 2023, un grup de creditori format din Fortress Investment Group, Soros Fund Management şi Monroe Capital a cumpărat compania pentru 350 de milioane de dolari.

Vice a fost fondată în 1994 ca revistă canadiană şi, de atunci, s-a transformat într-un grup media online.

Grupul a reprezentat o nouă generaţie de media online, cu o acoperire şi o abordare originale, iar experţii în domeniu şi-au imaginat că Vice va revoluţiona acest sector de activitate.

Însă majoritatea site-urilor sale nu au realizat niciodată profiturile la care se aşteptau investitorii pe o piaţă publicitară dificilă.

Încetinirea pieţei de publicitate online, înrăutăţirea climatului economic şi înăsprirea condiţiilor de creditare au îngreunat şi mai mult situaţia acestor tinere companii media.

O altă emblemă a acestei noi generaţii, BuzzFeed, a anunţat închiderea site-ului BuzzFeed News la sfârşitul lunii aprilie 2023, operând totodată 180 de concedieri.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite