Un producător german cu șapte fabrici în România face concedieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un producător german cu șapte fabrici și patru centre de inginerie în România a anunțat că va face concedieri, ca măsură în cadrul planului de restructurare.

Fabrica Continental din Timișoara
Producătorul german Continental va face concedieri

Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG a anunţat miercuri că va reduce personalul care se ocupă cu cercetarea şi dezvoltare (R&D) în cadrul diviziei sale de automotive, măsura făcând parte dintr-o restructurare mai amplă a acestei divizii, transmite compania.

Sectorul auto a fost nevoit să se reînnoiască pe măsură ce cererea consumatorilor trece la vehiculele electrice. Continental, care produce anvelope și alte piese auto, a declarat că 1.750 de locuri de muncă vor fi eliminate din cercetare și dezvoltare, în timp ce celelalte 5.400 de locuri de muncă au fost anunțate anterior ca parte a unui program de reducere a costurilor.

„Cel târziu până la sfârșitul anului 2025, un număr dintre cele 82 de locații de dezvoltare actuale ale sectorului grupului vor fi optimizate, infrastructurile sale existente vor fi mai bine utilizate prin punerea în comun a unităților de dezvoltare și vor fi valorificate sinergiile în procesele de lucru. Măsurile de eficiență vor afecta aproximativ 1.750 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 380 la filiala de software Elektrobit. Ajustările vor fi implementate treptat și cât mai responsabil din punct de vedere social, în conformitate cu condițiile locale”, se arată în documentul citat.

  • În România, Elektrobit  deține două unități software, una la Timișoara și una la Brașov.

De asemenea, compania analizează o consolidare a locațiilor din regiunea Rin-Main.

Suntem conștienți de impactul asupra angajaților noștri și vom face tot ce ne stă în putință pentru a găsi soluții bune, personalizate împreună cu partenerii noștri sociali”, a declarat Philipp von Hirschheydt, membru al Comitetului Executiv Continental și șeful Automotive.

Continental, companie care este prezentă şi în România, a avertizat încă din luna noiembrie că va elimina mai multe mii de posturi la nivel mondial în cadrul diviziei de automotive, pentru a putea realiza economii de 400 de milioane de euro pe an începând din 2025.

Miercuri, grupul german a precizat că disponibilizările, care vor afecta locaţiile din întreaga lume, vor fi făcute "gradual şi cât mai responsabil social posibil, în linie cu condiţiile locale". De asemenea, compania a informat că analizează o "consolidare a locaţiilor" în regiunea Rhine-Main, dar nu a oferit alte detalii.

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. 

Potrivit Bloomberg, Continental AG își va reduce efectivele pe plan mondial cu 7.150 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 4% din total.

Schimbările sunt făcute pentru a crește eficiența business-ului, în contextul în care trecerea către mașina electrică este complexă, la fel și trecerea către vehiculele tot mai digitalizate.

Vor fi eliminate 5.400 de posturi administrative și 1.750 în cercetare-dezvoltare. Aproximativ 4 din 10 eliminări vor viza job-uri din Germania.

Sunt în plan și fuziuni între unele sit-uri Continental AG din Germania, inclusiv pe partea de cercetare-dezvoltare, unde sunt prognozate scăderi de cheltuieli.

Se analizează și posibile parteneriate, crearea de companii mixte sau vânzări pentru unele segmente ale diviziei auto.

Continental AG anunța în 2023 că are ca obiectiv să facă anual, începând cu 2025, economii de 400 milioane euro și lăsa de înțeles că s-ar putea renunța la câteva mii de oameni. Șeful grupului spunea atunci că ar fi „pregătit pentru orice pentru a repara divizia auto”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite