Ford Motor începe să facă concedieri masive săptămâna aceasta. Câți angajați sunt vizați și din ce țări

0
Publicat:

Ford Motor va începe să efectueze concedieri săptămâna aceasta, fiind vizate în principal locurile de muncă de inginerie din SUA și Canada, ca parte a mișcării producătorului auto din Detroit de a părăsi locațiile neprofitabile și de a reduce numărul de angajați, relatează Reuters.

Ford Motor reduce locurile de muncă din SUA şi Canada, Foto: Unsplash
Ford Motor reduce locurile de muncă din SUA şi Canada, Foto: Unsplash

Potrivit sursei citate, anunțul vine după ce compania a declarat în luna mai că în 2023 se aşteaptă să-şi asume costuri de restructurare cuprinse între 1,5 miliarde de dolari şi 2 miliarde de dolari.

Wall Street Journal a relatat că această companie intenţionează să concedieze cel puţin 1.000 de angajaţi salariaţi şi lucrători contractuali în America de Nord. Totuși, Ford nu a specificat numărul de posturi care vor fi afectate de măsuri.

Persoanelor afectate de schimbări li se vor oferi indemnizaţii de concediere, beneficii”, a spus Ford într-o declaraţie trimisă prin e-mail, adăugând că disponibilizările nu au fost limitate la roluri de inginerie.

Acest lucru este legat de planul de creştere Ford+, pe care l-am introdus în 2021. Realizarea planului include ajustarea personalului pentru a se potrivi cu priorităţile şi ambiţiile concentrate, sporind în acelaşi timp calitatea şi scăzând costurile”, a adăugat compania.

Cel mai recent efort al producătorului auto de a eficientiza operaţiunile vine după ce Stellantis şi General Motors au declarat că oferă angajaţilor compensaţii de concediere.

CNBC a relatat luni că se aşteaptă ca reducerile de locuri de muncă să afecteze toate cele trei unităţi de afaceri ale Ford - Ford Blue, Model e şi Ford Pro.

CEO-ul Ford, Jim Farley, a spus anterior că producătorul auto are prea mulţi oameni şi că forţa de muncă nu are, într-o măsură suficientă, abilităţile necesare, pe măsură ce industria auto trece la vehiculele electrice şi serviciile digitale.

În februarie, Ford a detaliat, de asemenea, planurile de eliminare a 3.800 de locuri de muncă în dezvoltare şi administrarea de produse în Europa, în următorii trei ani.

În urmă cu câteva zile, președintele executiv al Ford Motor, Bill Ford, spunea că Statele Unite nu sunt încă pregătite să concureze cu China la producția de vehicule electrice. „S-au dezvoltat foarte repede și le-au dezvoltat la scară largă. Și acum le exportă", a declarat Ford pentru programul de duminică „Fareed Zakaria GPS” de la CNN. „Nu sunt aici, dar vor veni aici, credem că, la un moment dat, trebuie să fim pregătiți și ne pregătim”, a mai spus Ford.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite