Ford recheamă în service peste 125.000 de SUV-uri şi camionete. Pot lua foc și cu motorul oprit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ford Motor Co va rechema la service peste 125.000 de SUV-uri şi camionete în SUA, din cauza riscului de incendiu la compartimentul motorului, potrivit Administraţiei Americane pentru Siguranţa Traficului (NHTSA).

Mașină Ford
Ford va rechema la service peste 125.000 de SUV-uri şi camionete în SUA FOTO Shutterstock

Operaţiunea, care extinde rechemările similare din 2022, vizează anumite SUV-uri Escape şi Lincoln Corsair şi camionetele Maverick, fabricate în perioada 2020 - 2023 şi echipate cu motoare hibride.

"În eventualitatea cedării motorului, combustibilul de acolo şi vaporii ar putea ajunge în compartimentul motorului, unde ar putea izbucni un incendiu", precizează NHTSA.

Agenţia îi sfătuieşte pe proprietari să parcheze şi să închidă motorul, dacă aud zgomote neaşteptate la motor, dacă observă o reducere a puterii vehiculului sau dacă văd fum. 

Ford a declarat marţi că are rapoarte despre cel puţin trei vehicule care au suferit incendii după ce au fost efectuate remedieri în cadrul rechemării din 2022.

Ford a rechemat iniţial 100.000 de vehicule Escape, Corsair şi Maverick în Statele Unite, în iulie 2022, după ce a identificat 23 de rapoarte la nivel global privind incendiu sau fum.

Producătorul auto a spus că noua remediere în cadrul retragerii este în curs de dezvoltare.

Ford, al doilea mare constructor de automobile din SUA, a declarat săptămâna trecută că recheamă 142.000 de SUV-uri Lincoln MKC din Statele Unite din cauza riscurilor de incendiu şi a sfătuit proprietarii să parcheze afară şi departe de structuri până când reparaţia din cadrul rechemării va fi finalizată.

Ford a declarat săptămâna trecută că dealerii vor adăuga o siguranţă în linie circuitului de alimentare al senzorului de monitorizare a bateriei.

În luna mai a anului trecut, Ford afirma că nu ştie ce provoacă incendiile la unele SUV-uri Ford Expedition şi Lincoln Navigator din 2021, scrie Reuters.

Dar compania spune că incendiile pot avea loc chiar şi atunci când motoarele sunt oprite. Ford spunea atunci că are informaţii despre 16 incendii produse sub capotă, 14 fiind vehicule ale companiei de închiriere. O persoană a fost arsă.

Compania recomandă ca SUV-urile să fie parcate în aer liber şi departe de clădiri.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite