Cum a încercat primăriţa Elena Lasconi să calmeze isteria de la pompe: „Şi dacă ar fi fost o ştire reală, 40-50 de litri de benzină credeţi că fac diferenţa?“

0
0
Foto Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
Foto Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Isteria produsă din cauza zvonurilor conform cărora preţurile la carburanţi vor exploda în noaptea de 9 spre 10 martie a ajuns miercuri seara, 9 martie, şi la Câmpulung Muscel, unde oamenii au stat la cozi infernale ca să-şi facă stocuri.

Elena Lasconi, primarul Câmpulungului, a încercat să-i calmeze pe cei care s-au bulucit la pompe.

"Oameni buni, nu intraţi în panică! Trăim vremuri complicate, cu un război lângă România. Mai avem şi un război informaţional şi o avalanşă de fake news .În această seară, românii au dat năvală în benzinării pentru că circulă o fotografie pe Internet care arată că o să explodeze preţul la carburant", a scris Elena Lasconi pe Facebook. 

"Asta nu a devenit virală, aşa cum s-a întâmplat cu fotografia cu pricina"

Primăriţa a făcut apel către câmpulungeni să ţină cont de informaţiile oficiale, potrivit cărora România are suficiente stocuri de carburanţi şi, în concluzie, nu există argumente pentru creşteri nejustificate şi explozive ale preţurilor. 

"Ministrul Economiei a reacţionat imediat. A declarat că nu e cazul şi că există un stoc suficient şi că ar fi o tentativă de destabilizare a ţării. Un singur lanţ de benzinării scumpeşte cu 15 bani benzina începând de mâine (n.r. joi). Ghiciţi? Asta nu a devenit virală aşa cum s-a întâmplat cu fotografia cu pricina. Fac apel la calm! Şi dacă ar fi fost o ştire reală, 40-50 de litri de benzină credeţi că fac diferenţa? În situaţii de criză, cel mai mare duşman este panica", a mai spus edilul. 

Ca să calmeze situaţia, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis miercuri, 9 martie, că ”nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi".

La scurt timp, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. 

”Vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi”, a spus el. Ministrul a dat asigurări că benzina nu va ajunge să coste 10-11 lei, aşa cum s-a vehiculat pe internet.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cât costă carburanţii joi dimineaţă după zvonurile că se vor scumpi peste noapte cu 2 lei şi panica de miercuri seară

  

Intervenţie pentru salvarea unei vaci împotmolite lângă un lac, pe un ger aspru. Apa îngheţase la suprafaţă VIDEO

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite