Ciucă, despre creşterea preţurilor la carburanţi: Vor fi controlate toate companiile petroliere. Nu tolerăm destabilizarea economică a României

0
0
Secretar general OCDE Mathias Cormann intalnire cu premier Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii ANPC, ANAF şi Consiliului Concurenţei pe tema scumpirii carburanţilor şi a panicii create de un zvon miercuri seara, că toate companiile petroliere din România vor fi controlate.

„Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. 

Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie pentru ca, din lăcomie sau orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor. 

Instituţiile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice. România este o ţară sigură în care securitatea şi siguranţa noastră sunt garantate faţă de orice formă de agresiune, iar garanţiile trebuie să includă stabilitatea economică. 

ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricărei practici ilegale abuzive care nu are justificare reală.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România.

Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi sancţiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.

Guvernul nu permite astfel de practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetăţenii şi mediul de afaceri. Orice tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale ţării va fi ferm şi aspru pedepsită prin intervenţia statului român”, a declarat premierul. 

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite