Euroins, liderul pieţei de asigurări, a fost din nou amendat de ASF. Ce nereguli au fost descoperite

0
Publicat:

Societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare a fost sancţionată, în luna decembrie 2022, cu amendă de 309.400 lei, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

ASF a amendat Euroins, Foto: Arhivă Adevărul
ASF a amendat Euroins, Foto: Arhivă Adevărul

,,Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează că societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare SA a fost sancţionată, în luna decembrie 2022, cu amendă în cuantum de 309.400 lei, pentru următoarele fapte:

- încălcarea prevederilor art. 21 alin. (4) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, respectiv pentru nerespectarea termenului de plată de 10 zile de la data acceptării ofertei;

- încălcarea prevederilor art. 21 alin. (1) din Legea 132/2017, respectiv pentru nesoluţionarea cererii în termen de 30 de zile de la înaintarea acesteia prin netransmiterea unei oferte sau notificări în acest termen;

- încălcarea prevederilor art. 21 alin. (5) din Legea 132/2017, respectiv pentru neachitarea penalităţilor odată cu despăgubirea", a informat, vineri, ASF.

​Euroins este cel mai mare asigurător RCA după falimentul City Insurance, iar, în septembrie 2022, a fost din nou amendat de ASF, cu aproape 1,3 milioane de lei, pentru nerespectarea prevederilor legii privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare.

,,Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a amendat, luna trecută, Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A. cu 1.023.200 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare”, arăta un comunicat al instituției.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Lider al pieței de asigurări RCA din România, Euroins este parte a grupului bulgar Eurohold. Eurohold nu are afaceri doar în asigurări. În 2021, grupul a cumpărat CEZ Bulgaria, una dintre societățile importante de energie din țara vecină. Pe primele 9 luni ale lui 2022, Eurohold a înregistrat afaceri de 2,4 miliarde de euro, conform Ziarului Financiar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite