Euroins, amendată din nou de ASF. Sancțiuni și pentru alți trei asigurători

0
0

Euroins a fost din nou amendată de ASF, de data aceasta cu aproape 1,3 milioane de lei, pentru nerespectarea prevederilor legii privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare.

Euroins a fost din nou amendată de ASF. Foto news.ro
Euroins a fost din nou amendată de ASF. Foto news.ro

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a amendat, luna trecută, Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A. cu 1.023.200 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare, potrivit unui comunicat al instituției.

În sarcina societății au fost impuse următoarele măsuri: în termen de 3 luni de la data primirii deciziei, societatea va raporta modul de implementare a măsurilor luate privind guvernanța activităţii investiţionale, precum și modul în care a ținut cont de recomandările echipei de control cuprinse în procesul verbal. De asemenea, societatea a fost sancționată și cu amendă în cuantum de 333.373 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 93/2012 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară cu modificările și completările ulterioare.

Cea mai mare amendă a Euroins România a fost în decembrie 2021, suma cumulată fiind atunci de 5,9 mil. lei. 

Allianz-Țiriac Asigurări

De asemenea, Allianz-Țiriac Asigurări S.A. a fost sancționată cu avertisment scris pentru încălcarea prevederilor art. 35 alin. (2) din Norma A.S.F. nr. 13/2019 cu privire la netransmiterea raportului de activitate al Comitetului de Audit pentru anul 2021 în termen de 6 luni de la încheierea exercițiului financiar.

BRD Asigurări de Viață

BRD Asigurări de Viață S.A. a fost sancționată cu amendă în cuantum de 129.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanțării terorismului, cu modificările și completările ulterioare, în sensul neactualizării în termenul legal a procedurilor și politicilor interne referitoare la implementarea legii anterior menționată.

Grawe România Asigurare

Grawe România Asigurare S.A. a fost sancționată cu avertisment scris pentru plata cu întârziere a despăgubirilor cuvenite în cazul a 3 dosare de daună, respectiv pentru încălcarea prevederilor art. 21 alin. (4) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, cu modificările și completările ulterioare.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite