Direcţia Antifraudă a constatat prejudicii de 1,87 miliarde de lei în primele şase luni şi a înaintat 441 de sesizări în justiţie. Peste 60% sunt evaziunea la TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Antifraudă din cadrul Fiscului a constatat în primele şase luni prejudicii totale adus statului estimate la 1,87 miliarde lei, instituţia înaintând către DNA, DIICOT şi alte parchete un număr de 441 de acte de sesizare penală privind dosarele respective.

„Valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezintă 85% în total valoare prejudiciu stabilit prin actele de sesizare înaintate organelor de urmărire penală“, se arată în comunicat.

În plus, inspectorii Direcţiei Antifraudă au aplicat sancţiuni contravenţionale - amenzi şi confiscări - în valoare de aproape 110 milioane lei.

Din cele 441 de sesizări, 262 au fost trimise la parchetele de pe lângă tribunale, 127 la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), 26 la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), 13 la parchetele de pe lângă judecătorii şi 13 la parchetul de pe lângă Curtea de Apel şi Parchetul de pe Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru a asigura recuperarea prejudiciilor aferente cazurilor investigate, în perioada ianuarie - iunie 2016, au fost dispuse 666 de măsuri asigurătorii asupra unor active evaluate la 971,6 milioane de lei.

Pentru a creşte gradul de recuperare a prejudiciilor în cazul sentinţelor judecătoreşti definitive, guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre privind organizarea unei structuri specializate în cadrul ANAF.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite