Om de afaceri sirian, vizat de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală prin tranzacţii fictive de zahăr şi ulei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au descins la vila omului de afaceri Waari Ghessan FOTO pressalert.ro/ Adrian Pâclişan
Jandarmii au descins la vila omului de afaceri Waari Ghessan FOTO pressalert.ro/ Adrian Pâclişan

Procurorii DIICOT au descins joi la mau multe adrese, într-un dosar de evaziune în care este vizat şi afaceristul sirian Waari Ghessan. Acesta este fostul asociat al lui Georgică Cornu, fiind acuzat de omul de afaceri inclusiv că a avut o relaţie extraconjugală cu soţia sa, Oana Cornu. În dosarul în care este vizat Ghessan, prejudiciul este estimat la aproape cinci milioane de euro.

Procurorii DIICOT însoţiţi de poliţişti şi jandarmi de la Detaşamentul Antitero au descins joi dimineaţa la 20 de adrese din Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi. Personaj – cheie în acest dosar este sirianul Waari Ghesan, iar potrivit unui comunicat al ANAF, dosarul a fost deschis la începutul acestui an, când inspectorii antifraudă au sesizat DIICOT. „Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a verificat o reţea de trei firme care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,73 milioane euro (21.325.070 lei) prin sustragerea de la plata către bugetul de stat a TVA şi impozitului pe profit. În ianuarie 2016, DGAF a sesizat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, se arată în comunicatul transmis de Antifraudă.

Potrivit aceleiaşi surse, reprezentanţii firmelor care fac parte din reţeaua investigată „au organizat circuite financiare fictive şi au înregistrat în evidenţele contabile relaţii comerciale artificiale şi documente necesare creării unei provenienţe aparent licite a operaţiunilor nereale introduse în acest circuit fraudulos”. Potrivit comunicatului emis de Antifraudă, au fost înregistrate achiziţii şi livrări fictive de zahăr, ulei de floarea-soarelui şi materiale de construcţii pentru diminuarea sumelor impozabile. Cercetările procurorilor DIICOT în acest dosar continuă. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite