Cum putem plăti amenzile auto cu smartphone-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care au călcat strâmb şi au primit o amendă de circulaţie pot plăti acum sancţiunea cu ajutorul telefonului mobil: aplicaţia Auto.ro tocmai ce a adăugat o opţiune care permite acest lucru.

„Serviciul este disponibil în reşedinţele de judeţ, plus cele şase sectoare din Bucureşti. În următoarea fază, va fi extins la nivelul întregii ţări“, a declarat Sergiu Gămureac, director executiv al companiei Netbridge Developement, care a realizat aplicaţia. 

Serviciul este comisionat cu un procent de 5%, iar plăţile se fac prin intermediul Libra Bank. Tot ce trebuie făcut este conectarea cardului bancar la sistem. Nu este nevoie să fii client Libra pentru a putea plăti şi nici să ai card la aceasta, putând fi utilizat orice card de la orice bancă. Important este ca, indiferent de locul unde iei amenda, şoferii trebuie să selecteze domiciliul lor fiscal.

Gămureac spune că printre avantaje se găseşte faptul că nu mai stai la cozi, nu mai cauţi casierii sau nu stai cu gândul că la ora 18.00 se închid unităţile poştale şi nu ai unde plăti pentru a beneficia de reducerea de 50% a sancţiunii. Amenzile rutiere se plătesc la jumătate dacă suma e livrată în două zile. Pentru a plăti trebuie completat în aplicaţie formularul cu datele procesului verbal, se achită suma, iar apoi se primeşte pe email confirmarea plăţii.

Pe lângă amenzi, cu ajutorul aplicaţiei Auto.ro mai pot fi achiziţionate şi roviniete, poliţe RCA sau poate fi plătită parcarea.

În viitor, dezvoltatorii softului doresc să extindă gama de servicii şi la asigurările de călătorie sau asistenţa rutieră. Momentan, aplicaţia este disponibilă pentru smartphone-urile Android şi pe iPhone, compania intenţionând să realizeze şi o versiune pentru Windows Phone.

Mai puteţi citi:

FOTO Premieră naţională: primul oraş din ţară în care şoferii care trec pe roşu sunt filmaţi şi daţi pe mâna poliţiei

Semafoarele inteligente bagă dihonia între Primărie şi Poliţie. Motivul - prea mulţi şoferi de amendat de către un număr prea mic de poliţişti

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite