Constructorul ultimului lot al Autostrăzii Moldovei, desemnat. Licitația a fost lansată de doi ani

0
Publicat:

Constructorul ultimului dintre cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldovei A7 a fost desemnat luni, a anunţat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Proiectul ultimului lot al A7, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Proiectul ultimului lot al A7, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

A fost desemnat astăzi constructorul ultimului din cele 13 loturi ale A7 (finanțate prin PNRR)! După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației de către Curtea de Apel București, CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru Lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiune a A7).”, a anunțat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului, după semnarea contractului, constructorul turc va avea la dispoziție 1,15 miliarde de lei (fără TVA) și 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe cei 13,9 km.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

La sfârșitul lunii ianuarie 2023, Asociația Pro Infrastructură (API) anunța că CNAIR va trebui să reevalueze ofertele de pe lotul al treilea al sectorului Ploiești – Buzău, de pe Autostrada Moldovei, în urma unei contestații a firmei Danlin.

Situația se complică pe Autostrada A7 Ploiești-Buzău lot 3. În 26.01.2023 Curtea de Apel București (CAB) a decis menținerea hotărârii CNSC și a admis contestația celor de la Danlin pe cei 13,9 kilometri ai A7 dintre Spătaru (Buzău Sud-Vest) și nodul cu DN2B spre Brăila (Buzău Sud-Est).”, au transmis reprezentanții API pe pagina de Facebook.

Conform acestora, licitația a fost lansată în data de 01.06.2021, ofertele au fost depuse în 16.09.2021 și primul câștigător, Trameco, a fost desemnat în 07.03.2022. Acesta a fost contestat de trei competitori, iar doi dintre ei au avut câștig de cauză.

După prima reevaluare, în 27.10.2022 a fost dat un nou câștigător: Nurol. Dar turcii au fost contestați de Danlin și de Tefken, iar CNSC a admis acțiunea celor de la Danlin. Așa că s-a mers la CAB, iar judecătorii au dat pe 26 ianuarie decizia definitivă: CNAIR trebuie să reevalueze ofertele Danlin și Nurol, explica Asociația.

Secţiunea Ploiești - Buzău din Autostrada A7 este împărţită astfel:

- Lotul 1, Ploiești (Dumbrava)-Mizil

- Lotul 2, Mizil-Pietroasele

- Lotul 3 Pietroasele - Buzău

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite