Autostrada Ploieşti-Buzău: A fost desemnat câştigătorul pentru construcția lotului 3

0
Publicat:

O asociere de constructori turci a fost desemnată câştigătoare a contractului pentru construcţia Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (secţiune a A7), a anunţat joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

O asociere de constructori turci va construi lotul Pietroasele-Buzău, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
O asociere de constructori turci va construi lotul Pietroasele-Buzău, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

,,Un nou câştigător a fost desemnat astăzi pentru construcţia Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (secţiune a A7)! Decizia a fost luată de CNAIR după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, în conformitate cu dispoziţiile CNSC şi ale Curţii de Apel Bucureşti. Dacă nu vor exista contestaţii, CNAIR va putea semna contractul pentru execuţia lucrărilor cu asocierea de constructori turci după 10 zile", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele-Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km și trebuie finalizat în 20 de luni.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Construcția acestui lot al A7, are o valoare de 1,09 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțată prin PNRR.

Potrivit datelor transmise de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, Lotul Pietroasele-Municipiul Buzău a fost atribuit Asocierii de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) - MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. la valoarea de 1,093 miliarde de lei (fără TVA).

În martie 2022, CNAIR a desemnat inițial câștigătoare pentru construcția acestui lot oferta asocierii Drum Asfalt (Leader) – OPR Asfalt – Ilgaz Insaat – Trameco – Obras, cu o valoare de 947,745 de milioane de lei, fără TVA.

Secţiunea Ploiești - Buzău din Autostrada A7 este împărţită astfel:

- Lotul 1, Ploiești (Dumbrava)-Mizil

- Lotul 2, Mizil-Pietroasele

- Lotul 3 Pietroasele - Buzău

În august au demarat lucrările de construcție pe Lotul 1 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău.

Din 22 august începe construcţia pe Lotul 1 al autostrăzii Ploieşti – Buzău! CNAIR a dat astăzi Ordinul de începere a lucrărilor pe lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de km. Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri şi un pasaj cu lungimea de 550 m. Contractul are o valoare de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR. Autostrada Ploieşti-Buzău este prima secţiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia şi Moldova (A7)”, a scris ministrul Transporturilor.

Pe 20 iulie, oficialul anunţa că s-a emis ordinul de începere pentru construirea primilor 28,35 de kilometri ai Autostrăzii A7, pe lotul Mizil – Pietroasele, din tronsonul Ploieşti – Buzău. Lucrările urmau să înceapă pe 11 august 2022.

Asocierea româno – bulgară SC CONI SRL – TRACE GROUP are la dispoziţie 20 de luni şi peste 1,24 miliarde de lei (fără TVA) pentru a construi acest lot, care include 20 de poduri, a anunţat atunci Sorin Grindeanu. Contractul pentru construcţia lotului Mizil – Pietroasele a fost semnat pe 7 iunie .

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite