CNAIR, inspecții pe șantierele Autostrăzii Transilvania: stadiul lucrărilor pe lotul construit de Nurol

0
Publicat:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a continuat, miercuri, inspecțiile pe șantierele Autostrăzii Transilvania, iar potrivit specialiştilor, lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău a ajuns la 75% execuție.

Lucrări pe șantierele Autostrăzii Transilvania, Foto: Facebook CNAIR
Lucrări pe șantierele Autostrăzii Transilvania, Foto: Facebook CNAIR

,,Echipa de experți din cadrul CNAIR a verificat astăzi stadiul lucrărilor și mobilizarea antreprenorului pe șantierul secțiunii Nușfalău - Suplacu de Barcău.”, au transmis reprezentanţii Companiei pe pagina de Facebook.

Conform acestora, următoarele lucrări se află în execuție: Strat de formă; Fundație din balast; Strat din agregate naturale stabilizate; Strat de bază din mixtură asfaltică; Beton în plăci de recordare; Montare prize de pământ pentru iluminat; Parcare de scurtă durată; Montare stâlpi.

Specialişti au mai precizat că, pe șantier, sunt mobilizați un număr de 439 de muncitori și 184 de utilaje, însă din cauza vremii nefavorabile din ultima perioadă nu se pot executa lucrări de terasamente.

Lucrări pe șantierele Autostrăzii Transilvania, Foto: Facebook CNAIR
Lucrări pe șantierele Autostrăzii Transilvania, Foto: Facebook CNAIR

LOTUL Nușfalău - Suplacu de Barcău

Lungime: 13,55 km.;

Antreprenor: Nurol Insaat Ve Ticaret SA;

Valoare contract: 384,14 milioane de lei, fără TVA;

Sursa de finanțare: PT;

Stadiul fizic: 75,53%;

Data începerii lucrărilor: 01.02.2021;

Termen deschidere: 2023.

Cu acest lot de pe A3, România ar putea atinge la vară borna de 1.000 de kilometri de Autostradă și Drum Expres.

Luni, CNAIR a publicat imagini de pe sectorul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania. Potrivit specialiștilor, în șantier erau mobilizați un număr de 500 de muncitori, 150 de autocamioane și 100 de utilaje.

Compania anunţa că stadiul lucrărilor (din restul care a rămas de executat) a ajuns la 14%. Avansul fiind de 39% la momentul rezilierii contractului. Antreprenorul a început etapa de execuție în februarie 2023, a subliniat CNAIR.

Sectorul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvaniei

Antreprenor: Asocierea STRABAG SRL – Geiger Transilvania SRL;

Lungime: 15,7 km.;

Valoare contract: 420.347.903,86 lei fără TVA;

Sursa de finanțare: POIM + PT;

Dată semnare contract: 26.10.2022;

Durată: 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție;

La sfârşitul lunii februarie, Asociaţia Pro Infrastructură (API) afirma că asocierea austriaco-germană de constructori are o șansă de a stabili un record pe sectorul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvaniei: inaugurarea cu 8-9 luni înainte de termenul contractual.

Deschiderea în decembrie 2023 ar fi o performanță deosebită. Foarte greu de îndeplinit, dar nu imposibilă.”, subliniau reprezentanții API.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite