Autostrada Transilvania: Când ar putea fi deschis circulației lotul Chețani-Câmpia Turzii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Pro Infrastructură (API) a publicat, luni, noi imagini de pe sectorul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvaniei. Potrivit specialiștilor API, asocierea austriaco-germană de constructori are o șansă de a stabili un record: inaugurarea cu 8-9 luni înainte de termenul contractual.

Strabag și Geiger, vrem o minune pe A3 Chețani-Câmpia Turzii! Partenerul nostru Cristian Man a făcut un efort deosebit (merită un like!) și a filmat toți cei aproape 15,7 kilometri ai singurului sector lipsă pe Autostrada A3 între Nădășelu și Târgu Mureș.

Din ce informații avem, dar și din ce vedem în teren, asocierea austriaco-germană are o șansă de a stabili un record: inaugurarea cu 8-9 luni înainte de termenul contractual!”, a transmis sursa citată pe pagina de Facebook.

Lucrări pe A3 Chețani-Câmpia Turzii în februarie 2023, Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură
Lucrări pe A3 Chețani-Câmpia Turzii în februarie 2023, Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Conform Asociației Pro Infrastructură, pe șantier s-au ridicat deja grinzi pe structuri care n-au mai văzut mișcare de ani de zile și constructorii pun totul la punct pentru a începe puternic terasamentele imediat ce vine vremea bună.

Deschiderea în decembrie 2023 ar fi o performanță deosebită. Foarte greu de îndeplinit, dar nu imposibilă.”, subliniază reprezentanții API.

Aceștia precizează că rezilierea cu vechiul constructor Straco s-a făcut la 38% stadiu fizic al lucrărilor.

Chiar dacă se vor reface anumite lucrări, cei de la Strabag-Geiger pot face minunea cu puțin noroc de vreme bună și multă muncă în stil nemțesc. Le ținem pumnii. Abia așteptăm să circulăm doar pe autostradă între Nădășelu și Târgu Mureș, adică pe 113 kilometri!”, a mai araătat Asociația.

Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură
Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Contractul pentru finalizarea Autostrăzii A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat în octombrie 2022 cu o asociere austriaco-germană pentru circa 420 de milioane de lei.

Constructorii vor avea la dispoziție 21 de luni pentru finalizarea celor 15,7km de autostradă ce au fost deja realizați în proporție de aproape 40% de fostul constructor până la momentul rezilierii contractului din cauza blocajelor.

Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL fusese declarată câștigătoarea licitației în luna august, cu o ofertă de preț de 420.347.903,86 lei fără TVA.

Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură
Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Licitaţia actuală a fost lansată în 20.07.2021 şi câştigătorul iniţial, Drum Asfalt-Trameco, a fost contestat de Strabag-Geiger. Instanța a dat dreptate asocierii austriaco-germane, iar CNAIR, după reevaluarea ofertelor, a desemnat în 08.08.2022 asocierea Strabag-Geiger ca fiind noul câştigător.

În martie 2021 contractul pentru realizarea celor 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite