Borna de 1.000 km de autostradă ar putea fi atinsă cu un lot din A3. De ce nu va putea fi folosit de şoferi

0
Publicat:

Turcii de la Nurol ar putea să atingă borna simbolică de 1.000 km de autostradă în România, cu un tronson din Autostrada Transilvania, însă acesta nu va putea fi folosit de şoferi, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

,,Atingem 1.000 km în 75 de zile, dar cu un muzeu?! ,,Marinul", unul din partenerii noștri, a filmat joi, 20.04.2023, mini-lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania. Este perfect fezabil ca în aproximativ 75 de zile turcii de la Nurol să fie pregătiți pentru inaugurarea celor 13,55 kilometri dacă se vor mobiliza foarte bine cu finisajele: asfalt, parapete, marcaje, garduri protecție.”, au transmis reprezentanţii API pe pagina de Facebook.

Potrivit acestora, contractul a avut termen de finalizare luna februarie 2023, fiind semnat în data de 30 septembrie 2020 pe 6 luni proiectare și 18 de execuție.

Asfaltarea unui lot din Autostrada Transilvania, Foto: Facebook API
Asfaltarea unui lot din Autostrada Transilvania, Foto: Facebook API

Ordinul de începere a fost emis pe 1 februarie 2021 și proiectul tehnic a fost avizat în august 2021.

,,CNAIR nu a anunțat dacă a acordat antreprenorului extensii de timp.”, au subliniat specialiştii în infrastructură.

Când ar putea fi gata lucrările pe această secţiune

Asociaţia a anunţat că circulaţia poate fi deschisă la final de iunie sau cel târziu început de iulie.

,,Cu siguranță rămân mărunțișuri de terminat în afara părții carosabile până spre sfârșitul verii, dar circulația poate fi deschisă la final de iunie sau cel târziu început de iulie dacă și CNAIR își va face urgent treaba și va rezolva birocrația necesară pentru execuția soluției provizorii de conectare cu DN19B lângă Porț, la sud de Suplacu de Barcău.

Altfel, putem ajunge în situația penibilă de a atinge 1.000 kilometri de autostradă și drum expres... cu un muzeu! Adică un tronson bun de circulat care nu poate fi folosit de șoferi deoarece nu are conexiune cu infrastructura existentă. În prezent, România are în exploatare aproape 955 km de autostradă și alți aproape 40 km de drum expres veritabil.”, au transmis reprezentanţii API.

A3 Nușfalău - Suplacu de Barcău

Lungime: 13,55 km

Constructor: NUROL INSAAT VE TICARET S.A

Valoare: 384.14 mil. lei, fără TVA

Contract semnat: Septembrie 2020

Lucrări începute: august 2021

Termen de finalizare: Q2-Q3 2023

Stadiu fizic (martie 2023): 71%

Pe acest lot turcii de la Nurol realizează un nod rutier la Nușfalău, şapte pasaje, cinci poduri și o parcare de scurtă durată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite